Jošić i Jovanović dobro startovali. Bili su treći posle prvih 500 metara, sa oko dve sekunde zaostatka za prvoplasiranom Španijom i manje od sekunde zaostatka za Francuskom koja je bila druga. I na prolasku kroz prvu „hiljadarku“ naš čamac je bio na istoj poziciji, s tim što je zaostatak za Francuzima smanjio na svega devet stotinki. I u narednih 500 metara naši momci su zadržali mesto koje ih vodi u finale. Međutim, u poslednjoj četvrtini trke počeli su da padaju. Prvo su ih pretekli Danci, potom i Mađari tako da su kroz cilj prošli kao peti. Iz druge grupe polufinala u A finale otišle su posade Italije (6:30.70), Južnoafričke Republike (6:32.21) i Slovačke (6:33.73), a u B finale Nemačka (6:33.76), Kina (6:34.14) i Hrvatska (6:57.93).

U sredu, 24. avgusta na regatnoj stazi u Roterdamu, izlaze četiri srpske posade, od toga tri juniorske, koje počinju svoj nastup na Svetskom prvenstvu. Četverac sa kormilarom Vuk Mladenović, Veselin Tričković, Vanja Obradović, Damjan Lazić, kormilar Luka Mladenović veslaće u prvoj grupi kvalifikacija gde će mu od 9,45 č rivali za dva mesta koja direktno vode u finale (28. avgust, 11 č) biti posade Italije, Južnoafričke Republike, Velike Britanije i SAD. U drugoj grupi kvalifikacija su Nemačka, Turska, Austrija i Ukrajina, a repesaž u ovoj disciplini je na programu u četvtak, 25. avgusta, od 9,35 č. Dvadeset minuta kasnije na stazu izlazi četverac bez kormilara Veljko Milovanović, Pavle Simić, Radoš Milićević, Aleksa Popović. On će veslati u prvoj grupi kvalifikacija u kojoj će mu protivnici za tri mesta koja direktno vode u polufinale (27. avgust, 16,30 č) biti čamci SAD, Uzbekistana, Francuske i Italije. U drugoj grupi kvalifikacija su Kanada, Grčka, Kina, Velika Britanija i Nemačka, a u trećoj Južnoafrička Republika, Poljska, Rumunija i Belorusija. Repesaž u ovoj disciplini je na programu 25. avgusta od 9,45 č.

Povezana vest:  SP ZA SENIORE (AMSTERDAM, HOLANDIJA, 23-31. AVGUST 2014), Veslači spremni za start u Amsterdamu

Vukašin Pivač od 12 č veslaće u petoj grupi kvalifikacija skifa, a pored njega u konkurenciji za četiri mesta koja direktno vode u četvrtfinale (26. avgusta, 11,05 č) biće i čamci Luksemburga, Nemačke, Novog Zelanda i Gvatenmale. U prvoj grupi kvalifikacija su Gruzija, Paragvaj, Švajcarska, Slovačka, Poljska i Austrija, u drugoj Šri Lanka, El Salvador, Hrvatska, Kolumbija, Belgija i Slovenija, u trećoj Bahami, SAD, Uzbekistan, Mađarska, Italija i Danska, a u četvrtoj Holandija, Tunis, Brazil, Moldavija, Litvanija i Belorusija. Repesaž u ovoj disciplini na programu je u četvrtak, 25. avgusta, od 10,15 č. Od 15,55 č naš jedini predstavnik u seniorskoj konkurenciji, Miloš Stanojević, boriće se za plasman u polufinale skifa za lake veslače koje je na programu u četvrtak, 25. avgusta, od 15,25 č. Naš veslač je u prvoj grupi četvrtfinala gde će mu protivnici za tri mesta koja vode među 12 najboljih biti posade Libije, Perua, Švajcarske, Nemačke i Češke.

Povezana vest:  Ministarstvo: Sportisti neće ispaštati

Satnica srpskih čamaca na SP u Roterdamu u sredu, 24. avgusta

Kvalifikacije – JM4+ Vuk Mladenović, Veselin Tričković, Vanja Obradović, Damjan Lazić, kormilar Luka Mladenović – SRBIJA, Italija, Južnoafrička Republika, Velika Britanija, SAD – 9,45 č

Kvalifikacije – JM4 Veljko Milovanović, Pavle Simić, Radoš Milićević, Aleksa Popović – SRBIJA, SAD, Uzbekistan, Francuska, Italija – 10,05 č

Povezana vest:  KAJAK, SP 2013, Tomićević pobedio u B finalu i zauzeo 10. mesto na SP

Kvalifikacije – JM1x Vukašin Pivač – Luksemburg, Nemačka, SRBIJA, Novi Zeland, Gvatenmala – 12 č

Četvrtfinale – LM1x Miloš Stanojević – Libija, Peru, Švajcarska, Nemačka, SRBIJA, Češka – 16 č