Jedino takmičenje u Srbiji u skokovima u vodu u kalendaru LEN-a, „Trofej Beograda“ ispisaće ovog vikenda (1. i 2. aprila 2017) na Tašmajdanu svoju najsjajniju stranicu. Iz sedam zemalja učestvovaće čak 130 takmičara u juniorskoj, kadetskoj i pionirskoj konkurenciji, a taj rekord prati podatak da se po listi učesnika može reći da će biti i najkvalitetniji i to u jubilarnom 15. izdanju.

Iz Ukrajine stiže Harkov, klub koji je iznedrio i osvajače olimpijskih medalja. Izuzetna saradnja i prijateljski odnosi učinili su da iz Hrvatske i Sofije stižu izuzetno brojne ekipe. Skakači iz Zadra, Rijeke, Zagreba i Vitoše već su se dokazali na jakim međunarodnim takmičenjima tako da će u Beogradu osvojiti veliki broj medalja. Na prošlogodišnjem takmičenju najjači utisak ostavili su kadeti Steaue, a sada trener te dece predvodi klub Trijumf. Mađari su ove godine domaćini Svetskog prvenstva i ovog puta dolaze u većem broju nego obično sa čak tri kluba. I po prvi put u Beogradu pojaviće se predstavnici Švedske, čije boje će braniti njihov najbolji klub Neptun.

Povezana vest:  PLIVANJE, EP MAĐARSKA, Najdanovski i Petrović bez uspeha u kvalifikacijama

Ali neće se srpski skakači zadovoljiti samo ulogom dobrog domaćina. Učestvovaće četiri beogradska kluba, Čukarički, Taš Palilula, Vračar i Fontana Vuleks, a u borbu za medalju očekuje se da će se uključiti Marija Jokić, Anja Miljević, Đorđe Miletić, Ivan Nikolić (juniori), Stela Džimović, Tara Nikolić, Nikola Paraušić, Kozma Stajić (kadeti) i Tara Vesić (pionirka). Za većinu naših reprezentativaca ciljno takmičenje u sezoni je Balkansko prvenstvo koje će se krajem maja održati u Beogradu.

Povezana vest:  Nejmar želi da osvoji Svetsko prvenstvo sa Brazilom

Pokrovitelj takmičenja je grad Beograd i Sekretarijat za sport i omladinu. Ulaz za gledaoce je besplatan, a  satnica turnira je subota od 9 do 14 i 16 do 21 sata, i nedelja od 9 do 14 sati.

PHOTO: Savez za skokove u vodu Srbije