Međunarodna kajakaška federacija odobrila je konačan raspored trka i disciplina na Svetskom kupu koji se od 1. do 4. juna održava na Adi Ciganliji.

Na Svetskom kupu čiji je domaćin Beograd veslaće se ukupno 191 trka u četiri dana.

Prvog dana takmičenja na Svetskom kupu na Savskom jezeru nadmetaće se samo parakajakaši. Trke počinju u 13:30 kvalifikacijama u kategorijama KL1, KL2, KL3, kao i u VL2 i VL3. Takmičenje u polufinalima veslaće se od 15 časova i 15 minuta, dok će finalne trke u tri kategorije startovati sat vremena kasnije (VL1 u obe konkurencije i VL2 i VL3 u ženskoj konkurenciji).

Povezana vest:  Premijera 1 sezone “Hvatanje čudovišta”na Animal Planet kanalu

Drugog dana takmičenje počinje od 08:30 i u jutanjem programu veslaće se kvalifikacije i polufinala u trkama na 1000 i 500 metara u kajaku jednosedu i dvosedu, kao i u kanuu jednokleku i dvokleku u obe konkurencije.

Pre poslepodnevnog programa veslaće se četiri finalne trke u konkurenciji parakajakaša (KL1 u obe konkurencije i KL2 u ženskoj i VL3 u muškoj konkurenciji), dok od 16 časova počinju kvalifikacione trke na 200 i 500 metara u obe konkurencije u K1 i K2, odnosno u C1 i C2.

Povezana vest:  KAJAK, Radovanović u A finalu Svetskog prvenstva

Prepodnevni program trećeg dana takmičenja rezervisan je za trke za plasman kao i za trke A finala (8 trka) na 1000 i 500 metara. Osim toga, veslaće se i 4 finala u konkurenciji parakajakaša.

Za poslepodnevni program trećeg dana Svetskog kupa planirane su polufinalne i kvalifikacione trke na 200 i 500 metara.

Poslednjeg dana Svetskog kupa u prepodnevnom programu veslaju se trke za plasman ali i čak dvanaest trka A finala na dve stotine i petstotina metara. Za sam kraj takmičenja na Svetskom kupu rezervisane su trke na 5000 metara u kategorijama K1 i C1 u obe konkurencije.

Povezana vest:  Boldvinova imitacija Trampa izostala u kultnoj emisiji, ali zato je bio Putin