Proteklog vikenda u sportskom centru Matka na reci Treska u Skoplju održan je 49. „Ilindenski kajak slalom“, koji je bio prvo kvalifikaciono takmičenje za sastav reprezentacije Srbije u slalomu.

U konkurenciji u C1, Goran Jovanović osvojio je srebrnu medalju u vremenu 132.54 sekunde (2 sekunde penala). Prvo mesto osvojio je Antonio Marinić iz Hrvatske (127.35), dok je bronza pripala Muratu Čitčiju iz Turske (150.38). 

Kristina Petrović zauzela je 4. mesto u K1 u vremenu 206.54 sekunde (60 sekundi kazne), iako je u kvalifikacijama imala ubedljivo najbolje vreme, dok je u polufinalu zauzela 3. mesto. Zlato je pripalo Sedi Nur Gedžer iz Turske (150.67), srebro je osvojila njena zemljakinja Gamze Polat (153.67), dok je bronza pripala Oleni Nihodovsks iz Ukrajine (161.76).

Povezana vest:  Stjepanović u polufinalu na 200 leptir na SP u Barseloni

U istoj disciplini u muškoj konkurenciji, Dušan Stoiljković zauzeo je 6. mesto u vremenu 124.15 sekundi (8 sekundi kazne). Pobedio je Turčin Mustafa Arda Adžar (108.80), ispred Panajotisa Zisekasa iz Grčke (111.00) i Anila Adžara iz Turske (113.06). Stoiljković je u kvalifikacijama bio prvi sa samo jednom vožnjom, dok je u polufinalu bio treći.

Miloš Jevtić, Ognjen Dimitrijević, Pavle Đorđević, Marko Đorđević i Aleksandar Bošković takmičenje su završili u polufinalu. Marko Kesić, Branislav Ilić, Vuk Stamenković, Vukašin Nikolić, Miloš Mladenović i Aleksandar Sinđelić takmičenje su završili u kvalifikacijama.

Povezana vest:  Nova druženja sa Janom Dačović u Požarevcu i Kruševcu

49. IKAS bilo je prvo izborno takmičenje za sastav reprezentacije. Za sada su mesto u seniorskom nacionalnom timu obezbediliDušan StoiljkovićOgnjen Dimitrijević, dok je juniorsku normu ispunio Pavle Đorđević.

Kandidati za nacionalni tim, sledeću šansu za ulazak u reprezentaciju imaju 30. aprila, dok će treća kvalifikaciona trka biti održana 6. maja.

Povezana vest:  PLIVANJE, EP HOLANDIJA, Najdanovski bez finala na 50 slobodno

PHOTO: www.kajaksrbija.rs