Obavljen je žreb kvalifikacionih grupa na prvom ovogodišnjem veslačkom Svetskom kupu čiji je domaćin naš glavni grad. Srbiju će na Regatnoj stazi na Savskom jezeru (Ada Ciganlija) predstavljati pet posada, a u petak, 5. maja, prvi na stazu izlazi Miloš Stanojević koji će od 10,20 časova veslati u trećoj stazi treće kvalifikacione grupe skifova za lake veslače sa posadama Slovenije, Češke i Austrije2. Tri prvoplasirana čamca idu direktno u polufinale, koji je na programu u subotu od 10,40 č, dok će poslednji u repesaž u petak od 15,05 č. U prvoj grupi kvalifikacija su posade Švajcarske2, Španije, Tunisa, Poljske i Slovačke, a u drugoj čamci Austrije1, Belgije, Hrvatske, Mađarske i Švajcarske1. Posle Stanojevića na startnoj liniji naći dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik. Naš čamac voljom žreba svrstan je u treću grupu kvalifikacija gde će od 10,35 č, iz prve staze pokušati da se, u konkurenciji posada Švajcarske, Mađarske i Poljske2, domogne jednog od prva tri mesta koja vode u subotnje polufinale (14 č). U prvoj grupi kvalifikacija su Belurusija2, Belorisija1, Poljska1, Češka i Belorusij3, a u drugoj Velika Britanija1, skifova za lake veslače veslaćeHolandija, Španija i Republika Irska. Repesaž u dvojcu bez kormilara je u petak od 15,15 č.

Povezana vest:  Orkestar Fejata i Nebojše Sejdića gosti na koncertu Gipsy Kings by Paco & Mickael Baliardo

Četverac bez kormilara Aleksandar Beđik, Igor Lucić, Igor Đerić, Damjan Lazić od 10,55 č veslaće u trećoj stazi druge grupe kvalifikacija gde će mu rivali za jedno mesto koje direktno vodi u finale (nedelja, 12,48 č) biti posade Španije, Švajcarske, Holandije2, Belorusije i Češke 2. U prvoj grupi kvalifikacija su čamci Rusije3, Velike Britanije, Rusije2, Češke1, Holandije1 i Rusije1. Repesaž u ovoj disciplini na programu je u subotu od 14,35 č. Marko Marjanović će se od 11,30 č za jedno od dva mesta koja vode direktno u polufinale (subota, 15,03 č) boriti u šestoj stazi druge grupe kvalifikacija skifa sa čamcima Mađarske, Azerbejdžana, Brazila, Holandije1 i Litvanije1. U prvoj grupi kvalifikacija su Rusija1, Velika Britanija, Belorusija, SAD, Bugarska i Poljska1, u trećoj Litvanija2, Holandija2, Hrvatska1, Rusija2 i Švajcarska. Repesaži u ovoj disciplini su u petak od 15,20 č.

Povezana vest:  Nigde…. Može biti negde

Naposletku na stazu izlazi dubl skul za lake veslače Petar Jovanović, Marko Jošić. Naš čamac će veslati u četvrtoj stazi druge grupe kvačlifikacija, a za jedno od prva dva koja vode u polufinale (subota, 15,17 č) boriće se sa posadama Velike Britanije1, Portugalije1, Portugalije2 i Belgije . U prvoj grupi kvalifikacija su čamci Poljske, Velike Britanije2, Švajcarske2, Holandije2, Španije i Mađarske, a u trećoj posade Češke, Republike Irske, Švajcarske1, Holandije1 i Slovenije. Repesaž je na programu u petak od 15,45 č.

Povezana vest:  MUZIČKA SENZACIJA GODINE MIA DIMŠIĆ IMA PRVI ALBUM "ŽIVOT NIJE SIV"!

Satnica srpskih čamaca na Svetkom kupu u Beogradu u petak, 5. maja

Kvalifikacije – Skif za lake veslače Miloš Stanojević –Slovenija, Češka, SRBIJA, Austrija2 – 10,20 č

Kvalifikacije– Dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik –SRBIJA, Mađarska, Švajcarska, Poljska 2 – 10,35 č

Kvalifikacije – Četverac bez kormilara Aleksandar Beđik, Igor Lucić, Igor Đerić, Damjan Lazić –Španija, Švajcarska, SRBIJA, Holandija2, Belorusija, Češka2 – 10,55 č

Kvalifikacije – Skif Marko Marjanović –Mađarska, Azerbejdžan, Brazil, Holandija1, Litvanija1, SRBIJA – 11,35 č

Kvalifikacije – Dubl skul za lake veslače Petar Jovanović, Marko Jošić –Velika Britanija1, Portugalija2, Portugalija1, SRBIJA, Belgija – 11,45 č