Vetar koji je oštetio startni ponton doveo je do otkazivanja trka popodnevnog programa prvog dana Svetskog kupa u Beogradu, tako da je došlo do promene subotnjeg programa. Takmičenje, 6. maja 2017, počinje u 9,30 časova repesažom u disciplini skif za lake veslače. Petnaest minuta kasnije na stazu izlazi prva srpska posada. Od 9,54 č dubl skul za lake veslače Petar Jovanović, Marko Jošić veslaće u drugoj grupi repesaža gde će im rivali za jedno od prva tri mesta koja vode u polufinale (subota, 15,10 č) biti posade Švajcarske2, Švajcarske1, Holandije2, Portugalije2.

Povezana vest:  Rukometašice Srbije ponovo pobedile Makedoniju

U popodnevnom delu programa od naših posada prvi staruje dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik koji će od 14,07 č veslati u drugoj grupi polufinala sa čamcima Belorusije2, Holandije, Belorusije3, Švajcarske i Poljske2 (finale na programu u nedelju u 13,03 č). Od 14,35 č četverac bez kormilara Aleksandar Beđik, Igor Lucić, Igor Đerić, Damjan Lazić za jedno od dva mesta koja vode u finale (nedelja, 12,48 č) boriće se u drugoj grupi repesaža sa posadama Švajcarske, Španije, Holandije1 i Rusije3. Marko Marjanović i Miloš Stanojević koji su se u polufinale skifa, odnosno skifa za lake veslače plasirali direktno iz kvalifikacija, svoje rivale u borbi za finale saznaće posle repesaža u ovim disciplinama koji su na programu u subotu pre podne. Inače, polufinale skifa počinje u 14,56 č (finale na programu u nedelju u 14,18 č), a polufinale skifa za lake veslače u 15,31 č (finale na programu u nedelju u 11,48 č).

Povezana vest:  Nikola Stojić: Možemo do medalje u Londonu

 

Satnica srpskih čamaca na Svetkom kupu u Beogradu u subotu, 6. maja

Repesaž – Dubl skul za lake veslače Petar Jovanović, Marko Jošić – Švajcarska2, Švajcarska1, SRBIJA, Holandija2, Portugalija2 – 9,54 č – (prve tri posade idu u polufinale)

Polufinale – Dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik – Belorusija2, Holandija, SRBIJA, Belorusija3, Švajcarska, Poljska2 – 14,07 č – (prve tri posade idu u finale)

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Otkazan protest – novi teren i za Veprove

Repesaž – Četverac bez kormilara Aleksandar Beđik, Igor Lucić, Igor Đerić, Damjan Lazić –SRBIJA, Švajcarska, Španija, Holandija1, Rusija3 – 14,35 č – (prve dve posade idu u finale)

Polufinale – Skif Marko Marjanović – 14,56 č

Polufinale – Skif za lake veslače Miloš Stanojević – 15,31 č