Igor_Lucic_i_Luka_Djordevic_Sabaudija_2010.VESLANJE

 

Svetsko prvenstvo za seniore do 23 godine

 

Dvojac bez kormilara u borbi za medalju sutra, Ivana Filipović u B finalu

 

U subotu, 24.07.2010. godine, trećeg takmičarskog dana na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Brestu, Belorusija, Igor Lucić i Luka Đorđević su se plasirali u finale u dvojcu bez kormilara, dok će Ivana Filipović, naša talentova skifistkinja, morati da se zadovolji ulaskom u B finale i borbom za plasman od sedmog do dvanaestog mesta.

Igor Lucić i Luka Đorđević su, u izuzetno uzbudljivoj polufinalnoj trci, zauzeli treće mesto koji vodi u finale i borbu za medalje. Igor i Luka su nakon prvih 500 metara preuzeli vođstvo trke, koje su održali sve do finiša. Čak četiri ekipe su deonicu od 1000 metara prešli sa manje od 2 sekunde razlike, što je garantovalo veliku borbu i, do samog kraja, neizvesnu trku. Do 1500 metara, posada Mađrske je pokazala da nema dovoljno snage za plasman u finale, tako da se nastavila borba između naše posade, koja u poslednjih 500 metara trke ulazi kao vodeća, i ekipa Južne Afrike i Kanade.

Povezana vest:  Stjepanović u finalu na 400 metara slobodno

Igor i Luka su, s obzirom na činjenicu da prva tri mesta obezbeđuju plasman u finale, procenili da nema potrebe za trošenjem energije na finiš, te su borbu za prvo i drugo mesto u polufinalnoj trci prepustili posadama Južne Afrike i Kanade, koje su do samog cilja vodile snažnu borbu. Naš dvojac je polufinalnu trku izveslao u vremenu 6:40, 54, čime je izborio siguran plasman u sutrašnje finale.

Povezana vest:  Srpski kajakaši optimisti pred EP u Račicama

Ivana Filipović je zauzela četvrto mesto u polufinalnoj trci skifistkinja, prešavši deonicu od 2000 metara u vremenu 7:52, 50 . Današnjom trkom, Ivana je, u potpunosti, opravdala očekivanja našeg  stručnog štaba i, još jednom, potvrdila da predstavlja jednu od naših najtalentovanijih mladih veslačica, a četvrto mesto i ulazak u B finale su danak neiskustvu naše mlade takmičarke.

Satnica sutrašnjih finala, zbog čestih promena vremenskih uslova na stazi, biće naknadno objavljena.

Povezana vest:  KAJAKN, K-1, SP ZA STUDENTE, Tomićević univerzitetski prvak sveta, Antoniji Nađ bronza