Reprezentativac Srbije u jedrenju, Stefan Yuil, osvojio je danas zlatnu medalju na prvenstvu Evrope u klasi Optimist u Bugarskoj, saopštio je Jedriličarski savez Srbije (JSS).

Najsjajnije odličje je ujedno prva medalja na Evropskom prvenstvu u istoriji srpskog jedrenja.

Pored novog prvaka Evrope, u srpskoj jedriličarskoj reprezentaciju bili su: Dušan Trbojević, Ana Jovanović, Strahinja Simić, Relja Milovanović, Aleksandra Vujošević i Petra Buljovčić.

Povezana vest:  DRUGI SVETSKI KUP U VESLANJU (HAMBURG, 17-19. JUN 2011), Srpske posade spremne za start

Najvažnije kontinentalno nadmetanje jedriličara, ove godine je okupilo više od 250 takmičara (153 dečaka i 108 devojčica) iz 44 države.

Evropski šampionat u klasi Optimist, organizovan je od 30. jula do 6. avgusta u Burgasu, na Crnom moru, a svečanim proglašenjem najboljih, praktično je danas završen.

Inače, juče je u centru Jedriličarskog saveza Srbije u Golupcu počeo kamp za napredne jedriličare Srbije. Učestvuje više od dvadeset perspektivnih jedriličara iz cele Srbije, četiri trenera i rukovodilac kampa, koji je ujedno i kondicioni trener, i trajaće do 11. avgusta, a pridružiće im se i novi prvak Evrope, Stefan Yuil.

Povezana vest:  PLIVANJE, SP 2011, ŠANGAJ, Stjepanović i Šorak rekordno, Silađiju polufinale

Na istom regatnom polju, na najširem delu Dunava duž čitavog toka, od 11. do 14. avgusta, biće održana tradicionalna regata Kup Golupca i Prvenstvo Srbije za klase Fin, 470, Laser Standard, Laser Radial, Laser 4.7, Optimist. Očekuje se učešće oko stotinu takmičara.