Američki grad na Zapadnoj obali Floride, Sarasota, od 24. septembra do 1. oktobra 2017. biće domaćin Svetskog prvenstva za seniore na kojem će se za odličja boriti 936 veslača i veslačica iz 69 zemalja. Boje Srbije na ovom takmičenju braniće šestoro reprezentativaca koji će nastupiti u četiri čamca. U skifu će veslati Marko Marjanović, u skifu za lake veslače Miloš Stanojević, u dvojcu bez kormilara Nenad Beđik i Miloš Vasić, a u ženskom dvojcu bez kormilara Milica Slijepčević i Ljiljana Jošić. Marjanović, Beđik i Vasić su sa svojim trenerom Nebojšom Ilićem u petak krenuli put SAD, gde će im se u toku sledeće nedelje priduržiti ostatak reprezentacije. Pred odlazak za Sarastotu Ilić je bio kratak:

Povezana vest:  VESLANJE, Tomić i Marjanović se nadaju dobrom rezultatu na SP

– Momci su naporno radili u proteklom periodu, a zadovoljan sam postignutim efektima treninga i atmosferom. Očekujem da spremno uđu u trke i da u delo sprovedu sve ono što su radili na treninzima – kazao je trener skifa i dvojca bez kormilara Nebojša Ilić.

S druge strane Stanojevića, koji put Amerike kreće u ponedeljak, sa “klupe” će predvoditi Francuz Sedrik Tublan, dok će Slijepčevićevu i Jošićevu voditi njihov trener sa Univerziteta Ostin u Teksasu Dejv O’Nil. U skifu je prijavljeno 39 čamaca, u dvojcu bez kormilara 19, u skifu za lake veslače 30, a u ženskom dvojcu bez kormilara 12. Takmičenje u Sarasoti, na novoj Regatnoj stazi koja se nalazi na veštačkom jezeru velelepnog parka “Nejtan Benderson”, počinje u nedelju, 24. septembra. Dan ranije biće obavljen žreb kvalifikacionih grupa i Svečano otvaranje.

Povezana vest:  VESLANJE, Četverac bez finala