Prvu priliku da u 2018. pokažu svoje trenutne kvalitete i da nagoveste kako su radili u zimskom periodu naši veslači i veslačice imaće u subotu, 24. februara 2018. Tačno u 10 časova u Hali sportova “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu, u organizaciji Veslačkog saveza Srbije, počinje Prvenstvo Srbije na ergometrima na kojem će se za titule državnih prvaka ogledati gotovo 500 takmičara i takmičarki. Pored svih srpskih klubova, koji će se boriti i za zvanje ukupnog pobednika, na popularnoj Ergometrijadi svoje umeće na ergometru moći će da pokažu i studenti, veterani, kao i gosti, među kojima su predstavnici Jedrine iz Višegrada.
– Posle deset godina pauze Prvenstvo Srbije na ergometrima se vraća u naš glavni grad u kojem je poslednji put ovo takmičenje održano 2008. Od tada pa sve do 2017. domaćin Ergometrijade bio je Novi Sad. Očekujemo da će sve u Hali sportova „Ranko Žaravica“ na Novom Beogradu proteći u najboljem redu. Posebno smo srećni što svoje učešće na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije na ergometrima uzeti i naši najbolji seniori, koji od 2015. nisu učestvovali na ovom takmičenju. Konkurencija će biti najjača moguća i u kategorijama juniora, kadeta i pionira, tako da očekujemo zanimljive i neizvesne borbe. Takođe, ovo će biti prilika da svi veslači i veslačice u našoj zemlji pokažu kako su radili u proteklom periodu – kazao je generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović.
Državno prvenstvo će biti u svim uzrasnim kategorijama – pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj, seniorskoj, kao i u konkurenciji veterana i studenta. Titulu brani Partizan čiji su veslači prošle godine sa 80 bodova osvojili ekipno prvo mesto. Drugo mesto 2017. pripalo je Crvenoj zvezdi (49), a treće Danubiusu (26).

Povezana vest:  VESLANJE, Novo testiranje reprezentacije - Jagar i Vasić ponovo odlični, Radoje Ðerić najbrži u skifu