golubacmaj2010JEDRENJE

 

Održana poslednja ovogodišnja regata

 

Proglašenjem pobednika na međunarodnoj Zemunskoj regati, danas je uspešno okončana ovogodišnja sezona jedrenja u Srbiji.

Danas je vožena četvrta, poslednja trka u okviru Zemunske regate, poslednje u ovoj godini u Srbiji. Pobednici u klasi 470 su Kilojan i Stantonov (Bugarska), u klasi Finn – Srđan Volarević (JK Zemun), u klasi Laser 4,7 (za dečake i devojčice do 18 godina) – Luka Minić (JK Gemaks), u klasi Laser radijal (olimpijska klasa za žene) – Maja Knežević (AJK Beograd) i u klasi Laser standard – Nikola Marjanović (JK Gemaks).

Povezana vest:  SVETSKI KUP, MINHEN, Četverac na korak do finala, dvojac i laki četverac u sutrašnjem finalu

Istovremeno su proglašeni i državni prvaci u jedrenju za 2010. godinu. U klasi 470 – Anđela i Milena Milosavljević (JK Zoran Radosavljević, Niš), u klasi Finn – Srđan Volarević (JK Zemun), Laser standard – Nikola Marjanović (JK Gemaks), Laser radijal – Milica Dukić (AJK Beograd) i Laser 4,7 Luka Minić (JK Gemaks).

U prethodna tri dana jedriličari su se uporedo takmičili i za Trofej Beograda. Pobednici Beograda za 2010. godinu po klasama su: 470 – Antić i Franulić (JK Zemun), Finn – Srđan Volarević (JK Zemun), Laser 4,7 – Luka Tošić (JK Gemaks), Laser radijal – Maja Knežević (AJK Beograd) i Laser standard – Nikola Marjanović (JK Gemaks).

Povezana vest:  PLIVANJE, Jukić neće biti kažnjen

Prvog dana regate, u petak, vožene su tri trke, pa iako u subotu nije bilo vetra, domaćini su nedelju dočekali rasterećeni pritiskom bezvetrice. Raspisom regate je predviđen minimalni broj trka (tri) kako bi takmičenje bilo regularno.

Organizator, Jedriličarski klub Zemun, učinio je napor kako bi sve funkcionisalo kako je planirano i kako bi takmičari, a naročito kolege i prijatelji Bugari i Mađari, otišli zadovoljni.

Povezana vest:  Održana promocija kajaka i kanua na Sajmu sporta

-Sve je proteklo u najboljem redu i mi smo kao organizatori zadovoljni. Nije bilo problema sa suđenjem, smeštajem i ishranom jedriličara. Bila je i odlična atmosfera, kako na regatom polju, tako i na našem šlepu, gde smo se prethodnih dana družili – izjavio je predsednik Organizacionog odbora regate i sportski direktor u zemunskom klubu, Dušan Janjić.

Na osnovu osvojenih prvih mesta, najuspešnija ekipa na ovoj regati je JK Gemaks sa šest zlatnih medalja, drugi je JK Zemun sa četiri i treći AJK Beograd sa tri najsjajnija odličja.