Na prvom takmičenju Evropa kupa na divljim vodama takmičari Srbije u spustu imali su odličan nastup. Naši predstavnici su u glavnom gradu Severne Makedonije osvojili šest medalja.

Najuspešniji je bio Sreten Biljić koji je pobedio u spustu u konkurenciji K1, pošto je stazu u drugoj vožnji izveslao u najboljem vremenu od 43 sekunde i 30 stotinki. Drugo mesto pripalo je takmičaru Bosne i Hercegovine Dussan Mačkiću, dok su trku na trećem mestu završila čak dvojica srpskih takmičara: Marko Marjanović i Alen Tahirović koji su kroz cilj prošli sa zaostatkom od 8 stotinki u odnosu na Biljića.

Povezana vest:  Radnički na Strazbur, Novi Beograd protiv Vuljagmenija u osmini finala Evrokupa

Marko Jović trku je završio na petom mestu. Četvorica naših predstavnika plasirali su se od 9. do 12. mesta: Ognjen Dimitrijević, Ognjen Perovanović, Matija Veizović i Aleksandar Bošković. Predrag Anđelković zauzeo je 14. mesto, Neven Kleut je kroz cilj prošao kao 17, dok su Darko Petković i Aleksandar Sinđelić zauzeli 19. i 20. mesto. Bojan Janković nije završio prvu vožnju, dok je u drugoj zauzeo 21. mesto.

Povezana vest:  PLIVANJE SP ŠANGAJ, Nađa Higl u finalu trke na 200 metara prsno

Pavle Zdravković osvojio je bronzanu medalju u C1. Zdravković je do medalje došao pošto je stazu izveslao za 47.25 sekundi. Prva dva mesta osvojili su takmičari iz Hrvatske: prvi je bio Luka Obadić, dok je na drugom mestu završio Jadran Zonjić.

Zdravković je bio uspešan i u C2, u kojem je zajedno sa Ognjenom Dimitrijevićem zauzeo drugo mesto. Prvi su kroz cilj prošli Luka Obadić i Ivan Tolić, dok su se na najniži stepenik pobedinčkog postolja popeli Jadran Zonjić i Antonio Obadić.

Povezana vest:  Mladi kajakaši otputovali na Evropski šampionat

U konkurenciji dama, Elena Petrović osvojila je drugo mesto iza Maje Štimac iz Hrvatske.