Prvenstvo Srbije na ergometrima u Novom Sadu, 2010. godine 4VESLANJE

Rekordan broj takmičara na Prvenstvu Srbije na ergometrima

 

Na Prvenstvu Srbije na ergometrima, koje će održati u nedelju, 06.02.2011. godine, sa početkom u 10:30 h, u sali Novosadskog univerziteta „Đačko“ učestvovaće 290 takmičarki i takmičara iz trinaest veslačkih klubova, studenti Novosadskog univerziteta, „Megatrenda“ i Vojne akademije.

Prvenstvo Srbije na ergometrima je prvo zvanično takmičenje u Kalendaru Veslačkog saveza Srbije. Tradicionalno se održava prvog vikenda u februaru i predstavlja odličnu priliku za proveru forme naših najboljih veslačica i veslača, nakon završetka bazičnih priprema.

Povezana vest:  VESLANJE, EVROPSKO PRVENSTVO U PLOVDIVU (16-18. SEPTEMBAR), Šest posada – pet finala

Prvenstvo Srbije na ergometrima u Novom Sadu, 2010. godine-Prvenstvo Srbije na ergometrima je prvo takmičenje u novoj sezoni i tradicionalno okuplja veliki broj takmičara. Svi klubovi koriste priliku za proveru spremnosti i trenutnog kondicionog stanja njihovih veslačica i veslača, nakon prvog dela bazičnih priprema. Rezultati postignuti na ovom takmičenju predstavljaju najbolju potvrdu rada u prethodnom zimskom periodu, ali su istovremeno i smernica trenerima u planiranju priprema do prvih međunarodnih regata u aprilu – izjavio je Nebojša Jervremović, generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije.

Povezana vest:  NAŠ PLIVAČ VELIMIR STJEPANOVIĆ U INTERVJUU AMERIČKOM MAGAZINU "SWIMMING WORLD": Ponosim se Srbijom!

Takmičarke i takmičare u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji očekuje izuzetno zahtevno testiranje na 6000 metara, dok će se veterani i mlađe kategorije takmičiti na 2000 metara. Studente očekuje nešto lakši izazov i distanca od 1000 metara.

Veslački savez Srbije je organizaciju Prvenstva poverio veslačkom klubu „Danubius“, koji je bio domaćin ovog takmičenja i prošle godine.

-Veslački klub „Danubius“ je prošlogodišnje Prvenstvo Srbije organizovao na izuzetno visokom nivou. Uveren sam da će domaćini uspeti ne samo da ponove prošlogodišnju uspešnu organizaciju, već da će postave nove standarde u organizovanju ovog takmičenja. Verujem da ćemo u nedelju prisustvovati istinskom prazniku sporta u Novi Sadu i pozivam sve ljubitelje veslanja da nam se pridruže u sali „Đačko“ Novosadskog univerziteta – reči su Nebojše Jevremovića, generalnog sekretara Veslačkog saveza Srbije.

Povezana vest:  KAJAK/KANU SP SEGEDIN, Muški četvorosed osmi u A finalu, ženski dvosed drugi u B finalu