Iva_Obradovic_nz

VESLANJE

Iva Obradović u novom čamcu juri olimpijsku vizu

Reprezentativka Srbije u veslanju Iva Obradović dobila je danas novi čamac u kome će pokušati da izbori vizu za Olimpijske igre u Londonu naredne godine.

Novi čamac sa veslima i ergonometar kupljeni su iz programa finansiranja olimpijskih priprema, zahvaljujući saradnji Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) i Vlade Autonomne pokrajine Vojvodina. Obradović se zahvalila Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu i Olimpijskom komitetu Srbije.

-Svako ko zna koliko ova oprema vredi i koliko je važna za dobar rezultat, znaće i koliko je za mene važan ovaj čamac. Nadam se da ću dobrim rezultatima opravdati ukazano poverenje – rekla je Obradović.

Povezana vest:  VESLANJE, Partizanu počasti na Paliću

Potpredsednik OKS Žarko Paspalj zahvalio se predstavnicima vlasti u AP Vojvodina, koji su, kako je rekao, prepoznali i podržali sistema finansiranja OKS-a.

-Verujem da će Iva na najbolji mogući način iskoristiti prednosti koje će joj dati novi čamac i da će punom parom nastaviti sa daljim pripremama i borbom za olimpijsku vizu – rekao je Paspalj.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Modest Dulić podsetio je da saradnja sa OKS traje od 2006. godine, a da je dolaskom novog rukovodstva uspostavljen precizan sistem finansiranja.

Povezana vest:  Nišović: Zadovoljani smo, ali moglo je i bolje

-To nam daje sigurnost da sav uložen novac odlazi na pravo mesto, odnosno tamo gde je sportistima najpotrebniji. Iskreno verujem da će Iva uskoro potvrditi svoj kvalitet i izboriti svoje mesto u timu Srbije za London 2012 – rekao je Dulić.

Potpredsednik Veslačkog saveza Srbije Zoran Pančić istakao je Savez na čijem je on čelu ima redak potencijal da sa 15 sportista pokuša da ispuni norme za Olimpijske igre u Londonu.

Povezana vest:  Svečano otvoreno Evropsko prvenstvo u plivanju perajima i brzinskom ronjenju na Adi Ciganliji

-Naši sportisti postizali su ove godine dobre rezultate koji nam daju za pravo da očekujemo najmanje tri posade na Olimpijskim igrama u Londonu – rekao je Pančić. Obradović je status olimpijskog kandidata stekla osvajanjem šestog mesta na prošlogodišnjem prvenstvu sveta na Novom Zelandu.

Ona će za nekoliko dana otputovati za Lucern gde će veslati poslednju regatu pred Svetsko prvenstvo na Bledu, koje je kvalifikaciono za Olimpijske igre.