michael-phelps-1

Felps: Neću više plivati na svetskim prvenstvima

Osvajač najvećeg broja zlatnih olimpijskih medalja u istoriji, američki plivač Majkl Felps (26), objavio je kako se više neće takmičiti na svetskim prvenstvima.

U Šangaju je u nejelju završeno Svetsko prvenstvo u vodenim sportovima. U poslednjoj disciplini takmičenja američka štafeta, čiji je član bio i Felps, osvojila je zlato na 4×100 metara mešovito. Za velikog sportistu iz Baltimura to je bila 33. medalja sa svetskih prvenstava, od toga čak 26. zlatna. Pokazalo se, međutim, i poslednja.

Povezana vest:  VESLANJE, Iva Obradović: Dubl skul s Ivanom Filipović pun pogodak

-Trka na 4×100 mešovito je bila moja poslednja u karijeri na svetskim prvenstvima. Sjajno je oprostiti se sa zlatom – objavio je nekoliko sati nakon trke Felps putem twittera.

Podstaknuo je na taj način nagađanja kako će sledeće godine na Olimpijskim igrama u Londonu zaključiti bogatu i izuzetno uspešnu karijeru. Iako on sam to nije potvrdio, teško je verovati u drugačiji rasplet jer je nezamislivo da će nastaviti s plivanjem, a da će zaobilaziti svetske smotre.

Povezana vest:  KANU, DIVLJE VODE, Estanž najbolji u slalomu

U Šangaju je Felps ukupno osvojio sedam odličja, četiri zlatna, dva srebrna i jednu bronzu. Prvu je, pak, medalju na jednom SP-u, zlato na 200 leptir, osvojio još 2001. u Fukuoki kao 16-godišnji tinejdžer. S olimpijskih igara u Atini i Pekingu ima 14 zlata i dve bronze.