Ivan_lendjer_so_2012  

PSS se oglasio povodom izjave Ivana Lenđera od 12.11. na twitter profilu
 
Plivački savez Srbije u najkraćem mogućem roku, zajedničkim nastupom sa PK Proleter iz Zrenjanina, odreagovao je povodom nedavnih neprijatnih dešavanja i rešavanju problema termina treninga naših najboljih plivača u Zrenjaninu.
Kao što je to u više navrata u jučerašnjim saopštenjima za javnost izjavio gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak, pritom izvinivši se javno Ivanu Lenđeru, Silađi Čabi i klubskim kolegama zbog nesporazuma koji je nastao, uz obećanje da se ovakav propust više nikada neće ponoviti, posebno ne prema onima koji promovišu i pronose ugled rodnog grada, čime je i rešen nastali problem na lokalnom nivou.
Plivački savez Srbije uz svesrdnu pomoć Ministartsva za sport i omladinu ulaže ogromne napore da naši najbolji plivači, ali i svi ostali koji su u sistemu praćenja, dobiju mogućnost korišćenja olimpijskog bazena u zimskom periodu, a u pitanju je ’’Nacionalni trenažni centar’’. Do sada smo u okviru ovog projekta mogli da koristimo mali bazen i teretanu u Košutnjanku, dok bi do kraja meseca aktivnosti PSS preselili pod novi balon olimpijskog bazena i to bio bio nastavak sjajne saradnje sa Republičkim zavodom za sport uz pokroviteljstvo našeg partnera Ministartsva za sport i omladinu. U sklopu redovnih programskih aktivnosti PSS organizuje pripreme i kampove za sve selekcije, što podrazumeva i obezbeđivanje objekata u kojima se sprovode sami programi. Da se PSS zajedno sa Ministartsvom za sport i omladinu nalazi na pravom putu, govore i prošlonedeljni odlični rezultati srpskih plivača na upravo završenoj Velikoj nagradi Srbije – Kup Zrenjanin 2012. gde je oboreno ukupno 30 nacionalnih rekorda u svim kategorijama, od toga četiri u štafetama, što mnogo govori o podizanju ekipnog kvaliteta u plivačkom sportu Srbije, a ne samo pojedinaca.
Zrenjanin je u okvirima PSS prepoznat kao plivački centar Srbije, pa je iz tog razloga PSS sufinansirao kupovinu balona za pokrivanje otvorenog olimpijskog bazena nakon njegove prošlogodišnje rekonstrukcije. Jedan od glavnih ciljeva je upravo i pomaganje klubovima da unaprede svoje odnose sa lokalnom zajednicom, kao i rešavanje tekućih problema, što je upravo i bio slučaj u Zrenjaninu koji je u najkraćem roku rešen. PSS na žalost nema veće nadležnosti na nivou lokalnih samouprava, te jedino što može jeste da utiče savetodavno i pomaže klubovima u organizaciji velikih takmičenja, kao proteklog vikenda u Zrenjaninu, gde je učešće uzelo preko 500 takmičara iz 54 kluba naše zemlje i 12 zemalja okruženja.
Plivački savez Srbije još jednom koristi priliku da se javno zahvali svojim partnerima Ministartvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu Srbije i Republičkom zavodu za sport za svu pomoć kojom pomažu plivački sport naše zemlje.

 

Povezana vest:  Najdanovski i Stjepanović na SP u Istanbulu