Olimpija Duseva i Sandra PolovinaKAJAK
Dominacija Srba – šest medalja poslednjeg dana regate u Slovačkoj

Dva zlata, tri srebra i broza učinak je mlade reprezentacije poslednjeg dana medjunarodne regate u Pještanima, kada su na programu bile trke u sprintu. Dva zlata za našu selekciju osvojila je takmičarsko pojačanje ove sezone iz Madjarske, „novopečena „ članica Zemuna Olimpija Duševa koja je bila najbolja u jednosedu (k-1 200m) i u dvosedu sa partnerkom iz sremskomitrovačkog Vala Sandrom Polovinom. Do drugog mesta na pobedničkom postolju i srebrne medalje stigli su mladje seniorski dvosed Aleksandar Aleksić-Vladimir Torubarov u k-2 200m, juniorska posada Nemanja Stanivuković-Zoran Vidović u k-2 200m, kadet Aleksa Turudić u k-1 200m, dok je bronzu osvojila mladja seniorka Milana Trklja u k-1 200m.
Srbija je imala predstanike u osam finalnih trka. Najbliži medalji bio je dvosed iz Pančeva, Nikola Levnajić, Ivan Stojanović koji je zauzeo 4. mesto u A finalu k-2 200m za kadete. Bez medalje ostala je i kadetkinja iz Bečeja Biljana Relić koja se u A finalu k-1 200m morala zadovoljiti četvrtom pozicijom.
Peta mesta osvojil su mladja seniorka, članiza Zabrežja Anja Černak u k-1 200m, bačkopalančanin Luka Karanović u juniorskom finalu k-1 200m. Kadetkinja Zorana Bugarski iz Sremske Mitrovice bila je šestoplasirana u k-1 200m.Član Nautičkog Nikola Škufca bio je sedmoplasirani u A finalu discipline k-1 200m u konkurenciji mladjih seniora. Isti plasman ali u junirskoj kategoriji ostvario je član Sintelona Nemanja Stanivuković u k-1 200m. Osmoplasirani u kadetskom A finalu discipline c-1 200m bio je bačkopalančanin Nemanja Stefanović.
U polufinalnim trkama svoje nastupe okončali su šabačka kajakaška nada, kadet Bojan Milinković u k-1 200m, kanuista iz Zabrežja Predrag Beronja u kadetskom c-1 200 i članica novosadskog Limana Nikoleta Džombeta u juniorskom k-1 200m.Jedini predstavnik novosadske Vojvodine Nikola Džigurski nakon kvalifikacione trke u mladjesenirskoj konkurenciji discipline k-1 200m i prolaska u polufinale, diskvalifikovan je nakon kontrole merenja čamca.
„Orlići“ su ispisali istoriju srpskog kajaka u Slovačkoj, osvojivši rekodnih 15 medalja

Povezana vest:  Veslanje u Andrićgradu