RUSIJA - deo reprezentativacaVESLANJE
Rusi okupirali Adu

Krajem maja u Beogradu će se održati Evropsko prvenstvo za seniore u veslanju. Elita Starog kontinenta boriće se za medalje u muškoj i ženskoj konkurenciji. Iako, je malo manje od dva meseca do početka EP, Ada Ciganlija je preplavljena veslačima. Ne bi bilo čudno da oni pričaju srpski jezik. Većina njih priča isključivo samo ruski.
Na Adi smo počeli da učimo ruski jezik – polu u šali polu u zbilji priča generalni sekretar veslačkog saveza Srbije, Nebojša Jevremović. – U Beogradu je već nekoliko dana velika ekspedicija ruske veslačke reprezentacije. Oni su došli sa širim spiskom reprezentacije, čak 60 veslača i 30 trenera i pomoćnog osoblja, boraviće u našem glavnom gradu do 9. aprila.
Popričali smo i sa jednim od trenera Rusije, nekadašnjim višestrukim osvajačem medalja na Svetskim i Evropskim prvenstvima u kajaku, Aleksandrom Mihajlovičem Ivanjikom. Otkud to da bivši kajakaš, koji je po završetku karijere postao i uspešan trener u kajaku, počne da radi sa veslačima.
Novu garnituru trenera postavio je ukazom ministar sporta Rusije, gospodin Motkov, prošle godine. On je bio nezadovoljan rezultatima koje su postizali veslači, za razliku od nas kajakaša, koji smo beležili puno uspeha. Zadovoljni smo uslovima u Beogradu, pogotovo vodom na jezeru, gde veslamo. Jedan deo veslača trenira i na Savi. Sredinom sledeće nedelje putujemo za Rostov na Donu, gde će se 23. aprila održati izborni šampionat, posle kog će se znati koje posade dolaze u Beograd. Sada smo zaista brojni, čak 60 muškaraca i devojaka je u Srbiji. Naša očekivanja su da se plasiramo u što veći broj finala i da pokušamo da osvojimo bar neku bronzanu medalju – istakao je Aleksandar Mihajlovič Ivanjik.

Povezana vest:  Lohte očekuje najmanje sedam medalja