plivanje kzs lambasa 1
PLIVANJE
Za vikend 22. „Memorijal Ante Lambaša“
 
Preko 150 plivača  iz Slovenije, BiH, Republike Srpske, Bugarske i Srbije učestvovaće u subotu i nedelju na tradicionalnom 22. međunarodnom „Memorijalu Ante Lambaša“ koji organizuje Plivački klub Beograd, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Beograda u bazenu SC „11. april“ u Novom Beogradu, saopšteno je na konferenciji za medije.
– Ovakve manifestacije na najlepši način afirmišu Beograd kao grad sporta i mlaodsti, jer okupljaju budućnost plivanja iz zemalja u regionu – naglasio je Dragan Ćirić predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu Beograda. – I ove godine će gosti moći da se uvere sa kojim entuzijazmom i brigom plivački radnici kluba Beograd sjajno organizuju ove takmičenje i čuvaju uspomenu na istaknutog plivačkog i vaterpolo radnika Antu Lambašu, predsednika FINA od 1981. do 1984.
Đorđe Đorđević predstavnik SC „11. april“ poželeo je učesnicima i gostima prijatan boravak u Beograda i dobre rezultate, a predsednik Plivačkog saveza Beograda  Ivan Đorđević je podvukao:
– Iz godine u godinu ovo takmičenje dobija na kvalitetu i masovnosti, bez obzira što nema razumevanja Plivačkog saveza Srbije, koji je organizovao u istom terminu  međunarodni miting u Zrenjaninu. Ali, naši učesnici, 14 – godišnjaci i mlađi,  imaće odlične uslove na bazenu „11. april“ i nadamo se da će poneti mnogo lepih uspomena iz Beograda.
Slavko Kurbanović predsednik Plivačkog kluba Beograd, istakao je da je veoma teško organizovati ovakvu manifestaciju kada je, pod izgovorom „viših interesa“ često u kalendaru „poklope“ sa drugim takmičenjima u Srbiji i zahvalio se Sekretarijatu za sport i omladinu Beograda na ogromnoj podršci:
– Pozivamo sve ljubitelje plivanja da za vikend dođu u SC“11. april“ i uživaju – rekao je Slavko Kurbanović.-  Plivaće talentovani plvači rođeni između 2000. i 2001, 2002. i 2003. i 2004. i mlađi i obezbedili smo, uz trofeje i prigodne nagrade. Dve trke biće memorijalne, na 100 prsno je „Memorijal Slavko Njegovan“ na 200 kraul „Memorijal Dejan Vukadinović“ obe u muškoj konkurenciji. Zahvaljujemo se  sjajnim domaćinima iz SC „11. april“ na izvanredom domaćinstvu i organizaciji prošle godine i  nadamo se da ćemo lepo sarađivati i ove godine.
Milan Jelić, direktor Plivačkog kluba Beograd je obavestio da takmičenje počinje u subotu u 17 časova, a u nedelju od 9 časova i da je ulaz slobodan:
– Prijave se još primaju, trenuto imamo oko 130 učesnika, a iz dva beogradska kluba Partizana i Crvene zvezde učestvovaće 90 dece, što obećava dobre borbe i lepu atmosferu na tribinama.  Očekujemo i prijave iz klubova Vračar i „11. april“ i zahvaljujemo se na podršci i Plivačkom savezu Beograda i gostoljubivim domaćinima iz SC „11. april“.
Povezana vest:  Tereza Alshamar najverovatnije propušta Olimpijske igre