a vanja i kajajk005

Udovičić primio srpske kajakaše

Ministar omladine i sporta (MOS) Vanja Udovičić primio je danas srpske kajakaše i poručio da su osvajanjem rekordnih sedam medalja na Evropskom prvenstvu u Češkoj na pravi način predstavljali zemlju.
Srbija je na šampionatu u Račicama osvojila jednu zlatnu i srebrnu i pet bronzanih medalja.
-Prvi put imam priliku da se obratim ljudima, koje veoma cenim. Ministarstvo omladine i sporta je prepoznalo rad srpskih kajakaša i ima bar jedan odsto zasluga za ove uspehe. Čestitam im na vrhunskim rezultatima, ali i zbog toga što su predstavljali Srbiju, sport i sebe na pravi način – rekao je Udovičić na prijemu u Palati Srbija.
On je istakao da je pred srpskim kajakašima još veća odgovornost, jer ih naredne godine očekuju Olimpijske igre u Riju.
-Bilo bi nezahvalno očekivati još više medelja nego na Evrospkom prvenstvu, ali nadamo se novim uspesima. Pokazali su kako se bori za svoju zemlju, a bilo mi je puno srce kada sam čuo da se posle takmičenja u Češkoj za kajak prijavilo da trenira 200 novih klinaca – rekao je Udovičić.
Prema njegovim rečima, ministarstvo omladine i sporta će nastaviti da ulaže u srpski kajak.
-Radićemo na izgradnji Centra za edukaciju i trening, najbitnije je da se održi kontinuitet – zaključio je Udovičić.
Sportski direktor kajakaškog saveza Srbije Miodrag Aleksić zahvalio je MOS na podršci i izdvojenoj pomoći.
-Na Olimpijskim igrama u Pekingu nismo imali učesnika i srpski kajak je bio u krizi. Od tada su bile velike promene u savezu, posle čega smo imali bolje rezultate, što se poklopilo sa mandatom ministra Udovičiha, koji nam je puni pomogao. Visoki rezultati su dostižni ako imate veliku želju i dobru organizaciju – poručio je Aleksić.
Reprezentativka Srbije Nikolina Moldovan, koja ja na EP osvojila dve bronzane medalje, poklonila je ministru Udovičiću majicu sa potpisima svih kajkaša.
-Zahvaljujem se ministarstvu na podršci koja nam mnogo znači, iz godine u godinu zajedno smo sve bolji i svi smo dobar tim. Ostvarili smo najusepšniji rezultat u istoriji srpskog kajaka, svi smo u dobroj formi i nadam se da ćemo imati mnogo finala na Igrama u Riju – rekla je Molodovan.
Medalje na prvenstvu u Češkoj osvojili su Marko Dragosavljević (zlato), Nebojša Grujić i Marko Novaković (srebro), dvosed Milica Starović – Dalma Benedek Ružičić (dve bronze), kao i Nikolina Moldovan u jednosedu i dvosedu sa sestrom Oliverom, a još jednu bronzu osvojio je i Dejan Pajić.

Povezana vest:  KAJAK, Tomićević: Cilj za 2016. je zlatna medalja na Olimpijskim igrama

PHOTO: ATAImages