marko dragosavljevic

Besplatna škola kajaka na Adi Ciganliji i druženje sa reprezentativcima

Kajak poslednjih godina postiže izuzetne rezultate na velikim međunarodnim takmičenjima. Prošle godine srpski kajakaši na Svetskom prvenstvu u Moskvi osvojili su pet medalja, dok su ove godine na šampionatu Evrope osvojili rekordnih sedam odličja. Da bismo osigurali budućnost ovog prelepog sporta, Kajakaški savez Srbije u saradnji sa kompanijom Knjaz Miloš organizuje besplatnu školu kajaka, koja će se održati na Adi Ciganliji pored sudijskog tornja drugog i trećeg vikenda u avgustu.
Na promociji će svi zainteresovani moći besplatno da se okušaju u ovom sportu: najmlađi u mini kajaku uz nadzor licenciranih trenera Kajakaškog saveza Srbije. Svi ostali moći će da se okušaju u veslanju kajaka za rekreativce, dok će oni najhrabriji moći da se okušaju i u takmičarskim kajacima.
Iako su u toku završne pripreme za ovogodišnje Prvenstvo sveta, osim trenera Kajaškog saveza Srbije, zainteresovanima će detalje ovog sporta otkriti i srpski reprezentativci.
U petak, 07. avgusta od 14 sati svi posetioci škole kajaka družiće se sa svetskim prvacima i pobednicima Evropskih igara u kajaku dvosedu na 200 metara, Markom Novakovićem i Nebojšom Grujićem, kao i dvostrukim evropskim šampionom i svetskim prvakom za mlađe seniore u jednosedu na 200 metara, Markom Dragosavljevićem. Sa njima će na Adi biti i reprezentativac Stefan Vekić.
Za one koji ne stignu na red, druga prilika nudi se već u subota 8. avgusta kada će moći da se druže sa reprezentativcima: Dejanom Pajićem (jednosed na 1000m), Markom Tomićevićem i Milenkom Zorićem (dvosed na 1000m), i Draganom Hančovskim i Urošem Mitjevim (dvosed na 500m), kao i sa posadom četverca: Simom Boltićem, Vladimirom Torubarovim, Ervinom Holpertom i Dejanom Terzićem, koji će na platou dočekivati znatiželjne posetioce od 14 do 20 časova.
U školi kajaka koja će biti održana 15. i 16. avgusta od 14 sati na Adi Ciganliji kod sudijskog tornja, svim posetiocima, tajne kajaka otkrivaće srpski juniorski reprezentativci: Bojan Milinković, Strahinja Stefanović, Ivana Janić, Biljana Reljić i Marija Dostanić.

Povezana vest:  VESLANJE, Srpski dvojac bez kormilara šesti