Nikola Stojic Dusan Bogicevic i Veselin Savic na priprema  u Turskoj
VESLANJE
Italija nova trenažna destinacija nakon Turske

Kandidati za sastav srpske veslačke reprezentacije punom parom se pripremaju za predstojeću sezonu, u kojoj će najveći i najznačajniji izazov biti Olimpijske igre u Riju početkom avgusta. Prvi ciklus priprema u 2016, s velikim uspehom, odrađen je na tri lokacije – Kojdžegizu (Turska), Kotoru (Crna Gora) i Parizu (Francuska). Po povratku naši veslači i veslačice nastavili su s treninzima u zemlji, a već u četvrtak, 11. februara, za neke sledi nova selidba. Miloš Vasić, Nenad Beđik i Radoje Đerić sa članom Selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije odlazi u Pizu (Italija) gde će trenirati do 1. marta. Jovana Arsić, Ivana Filipović i seniorka B Milica Slijepčević sa trenerom Petrom Ibročićem, takođe sutra, odlaze na pripreme u Kotor iz kojeg se 13. februara s priprema vraćaju seniori B Dušan Slavnić, Zoran Rajić, Marko Ristić, Miloš Milićević i Uroš Dimitrijević i član Selektorske komisije VSS Dušan Kovačević.
Sa članom Selektorske komisije VSS Dejanom Guslovim na dvonedeljne pripreme u Sabaudiu (Italija) 15. februara odlaze Dušan Bogičević, Veselin Savić, Aleksandar Filipović i Nikola Stojić, dok bi u Korđenu (Italija) od 22. februara na pripreme trebalo da otputuju, ukoliko vremenski uslovi budu kako treba, Andrija Šljukić, Marko Marajnović, koji se potpuno oporavio posle povrede lakta, Igor Lucić i Jovan Popović sa trenerom reprezentacije Aleksandrom Ivkovićem. Iva Obradović i Ljiljana Jošić, koje su u januaru odradile pripreme u Kotoru, sa trenerom reprezentacije Sašom Mimićem radiće u narednom periodu u zemlji. Isto važi i za „lakiće“ Miloša Stanojevića, Petra Jovanovića, Marka Jošića i Nikolu Cvijetića, koji su se nedavno vratili sa desetodnevnih priprema u glavnom gradu Francuske, koje su odradili pod patronatom trenera Sedrika Tublana.
– Nastavljamo pripreme po planu i programu za ovaj period. Posle izbornih regata odredićemo sastav dvojca bez kormilara koji je, za sada, jedini isupunio normu za učešće na Olimpijskim igrama u Riju. Nakon toga na osnovu kvaliteta i brzina odredićemo sastave ostalih čamaca koji će krajem maja pokušati da se Kvalifikacionoj regati u Lucernu domognu Igara u Riju – kazao je član selektorske komisije VSS Nebojša Ilić.
Inače, po Planu i programu rada seniorske veslačke reprezentacije prva izborna regata je 19. i 20. marta u Beogradu, druga je Internacionalna regata „Memorial Paolo D’Aloja“ u Piediluku od 1. do 3. aprila, a treća na Prvom svetskom kupu u Varezeu od 15. do 17. aprila. Prvo veliko takmičenje u ovoj godini biće Evropsko prvenstvo za seniore čiji će domaćin od 6. do 8. maja biti Brandenburg.

Povezana vest:  KAJAK, Tomićeviću i Starovićevoj titule prvaka države na pet kilometara