Svetlana Glumac deli nestrpljivim malisanima mlecne napitkeNA DAN MLEKA IMLEK TRADICIONALNO DONIRAO SVOJE PROIZVODE USTANOVAMA ZA BOLESNU I NEZBRINUTU DECU

Kompanija Imlek je povodom svetskog Dana mleka tradicionalno donirala svoje proizvode u devet ustanova koje zbrinjavaju bolesnu i decu bez roditeljskog staranja. Mlečne poklon pakete lično su štićenicima Doma za nezbrinutu decu „Jovan Jovanović Zmaj“ odneli predstavnici kompanije kao i čuveni Mića i Aćim, junaci dečije serije „Na slovo na slovo“. Druženje sa štićenicima Doma bilo je puno emocija, zagrljaja i osmeha. Direktorka korporativnih i regulatornih poslova Danube Foods grupe, u okviru koje posluje kompanija Imlek, Svetlana Glumac podelila je mališanima mlečne napitke, sveščice i olovke, poručujući da joj je veliko zadovoljstvo što je deo tima koji kontinuirano pomaže oboleloj i deci bez roditeljskog staranja.
„Osmeh na licima ove dece treba svima da nam bude cilj. Moramo kao društveno-odgovorne kompanije da pokažemo ovim mališanima da nisu zaboravljeni, da ćemo im pružiti sigurnost i kvalitetnije uslove za boravak. Moramo da im pružimo ljubav i podršku kroz više ovakvih donacija i druženja, kako se ne bi osećali usamljeno i napušteno. Osim ove ustanove, Imlekovu donaciju dobiće još 8 ustanova za zbrinjavanje ugrožene dece. Mi mislimo na decu i stalno smo uz njih i tradicionalno već godinama pomažemo ustanovama ovog tipa ne smo za Dan mleka već i za Novu Godinu“, podsetila je Svetlana Glumac.
Mleko i mlečne proizvode kompanija Imlek tradicionalno je donirala i Osnovnoj školi za decu sa posebnim potrebama „Sava Jovanović Sirogojno“, Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju, Udruženju samohranih roditelja i porodica dece sa invaliditetom „Plava školjka“, Centru za zaštitu dece i odojčadi u Zvečanskoj, Domovima za nezbrinutu decu „Drinka Pavlović“, „Moša Pijade“ i „Dragutin Filipović Jusa“, kao i deci u manastiru Svete Petke u Paraćinu.
1.jun kao Svetski dan mleka ustanovila je Organizacija Ujedinjenih nacija za poljoprivredu i hranu 2000. godine. U našoj zemlji se obeležava od 2011. kada su Udruženje proizvođača mleka i kompanija „Imlek“ donirali 1.500 litara mleka ustanovama za brigu o ugroženim mališanima.

Povezana vest:  SuperWine 2013 od 28. do 30. juna