uefa logo copy

UEFA odbila žalbu Legije

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) odbacila je danas žalbu poljske Legije na odluku o izbacivanju iz baraža za Ligu šampiona zbog nastupa suspendovanog igrača Bartoša Berezinskog.
Berezinski je dobio je crveni karton u poslednjem meču Legije prošle sezone protiv Apoela iz Limasola i suspendovan je na tri utakmice. On je propustio mečeve protiv Sent Patrika u prethodnoj rundi i prvi duel sa Seltikom, da bi odigrao poslednjih nekoliko minuta revanša u Glazgovu.
Međutim, UEFA je utvrdila da Berezinski uopšte nije bio registrovan za prethodnu rundu, tako da nije mogao da izdrži kaznu i eliminisala Legiju, koja će se umesto za Ligu šampiona boriti za plasman u Ligu Evrope.
Legija je prvi meč dobila sa 4:1, a revanš je registrovan službenim rezultatom 3:0 za Seltik, taman dovoljno za prolaz škotskog tima, uprkos pobedi Poljaka od 2:0 na terenu.
Ekipa Seltika igraće umesto Legije u baražu za LŠ protiv slovenačkog Maribora. Poljski tim nastupiće u baražu za Ligu Evrope, a rival će mu biti kazahstanski Aktobe.

Povezana vest:  Kasiljas ponovo imao problema sa srcem