Intresh festivaliCrtanjem i filmovima do slobode – vizuelni program Reggae i Rock festivalskog vikenda

U okviru Rege i Rok festivalskog vikenda koji se održava od od 28. do 30 u prostoru Letnje bašte Doma omladine Pančevo, pored programa koji se sastoji od dve muzičke celine (Reggae i Rock festivalski dan) kada nastupa devet sastava i izvođača, u okviru vizuelnog pratećeg programa festivala biće organizovana izložba radova nastalih na radionici „Crtaton“, kao i filmski program pod nazivom „D Best оf In_TreШ“.

Ulaznice za festival se mogu kupiti u Malom klubu Doma omladine Pančevo, po ceni od 200 dinara po festivalskom danu, ili 300 dinara za komplet ulaznica za festivalski vikend.

Pokrovitelj manifestacije: Grad Pančevo
Medijski partneri: Nedeljnik „Pančevac“, RTV Pančevo, Remix Press, Portal za kulturu „Kulturizacija“, Radio „Legend“.

Prateći vizuelni program festivala:

Povezana vest:  Srpski autori i filmovi na 72. Berlinskom filmskom festivalu

Četvrtak, 28. avgust 2014
20h, Hol Doma omladine Pančevo
CRTANJEM DO SLOBODE!
Izložba radova nastalih na radionicama CRTATON. Crtaton je serija radionica koje su se održavale u Školi crtanja Doma omladine Pančevo, a na kojima se crtalo i slikalo po 24 časa bez prekida. Tokom 24 šasa, zaštićeni od svega što inače odvlači pažnju tokom dana, učesnici su bili udubljeni u probleme crteža, razmenjivali su iskustva i zapažanja, slobodni od straha i suzdržanosti tipičnih za početnike. Radionice CRTATON su izraz želje za slobodom, za slobodnim stvaranjem, slobodom da se bude profesionalan i posvećen svom poslu, crtanju i slikanju, kao i za oslobođenjem od napasti trivijalnih i isključivo zabavnih sadržaja kojima smo izloženi. Na crtatonu su učestvovali polaznici Škole crtanja Doma omladine, koja neprekidno radi sa mladim ljudima više od trideset godina, svakog utorka, srede i četvrtka od 17 do 20 časova.
21h, Letnja bašta Doma omladine Pančevo
Filmski program: „U SUSRET IN_TREШ-u“
„D Best оf In_TreШ“ projekcija odabranih radova sa prošlih festivala i početak novog konkursa
IN_TREШ je takmičarski festival amaterskog omladinskog treš filma u trajanju do dva minuta, snimljenog bilo čime, koji se od 2007. godine održava u Pančevu. IN_TREШ 7 će biti održan ove jeseni, konkurs je otvoren, a radove ili linkove na vaše filmove možete slati na [email protected]. Izabrani filmovi će biti prikazani na završnoj večeri festivala. Uslov konkursa je da naslov filma počinje ili se završava na slovo „Š“, i da traje do dva minuta. Žiri festivala dodeljuje tri glavne i veći broj počasnih nagrada.
Glavni muzički program:

Povezana vest:  Most dobija ime po Čaku Norisu

U okviru glavnog programa koji se sastoji od dve muzičke celine (Reggae i Rock festivalski dan) nastupiće devet sastava i izvođača, među kojima su i gosti iz Jamajke (Randy Valentine), srpski rege sastav Madred iz Novog Sada, Couple Up (uspešna kolaboracija domaćih i jamajčanskih muzičara), Trenchtown Rockers, kao i domaći rok sastavi: Grate, Hype, Sunshine i sjajni Nikola Vranjković, čovek čiji su muzika i tekstovi poslednje dve decenije obeležile karijeru beogradskog sastava Block Out.

Povezana vest:  Čudesna žena napokon stiže na veliko platno

REGGAE SERBIA FEST // 29. AVGUST //

17 – 18.30h

Radionica dancehall plesa

20 – 02h

Reggae Serbia Crew //SRB
Trenchtown Rockers //SRB
Couple Up! //JAM/SRB
Madred //SRB/Novi Sad
Randy Valentine //JAM/UK

ROCK FEST // 30. AVGUST //

20 – 02h

Grate //SRB
Hype //SRB
Sunshine //SRB
Nikola Vranjković //SRB