Noc-muzeja-2010_nm_largeNOĆ MUZEJA

Noć muzeja u Kragujevcu

 

U Noći muzeja, 15. maja, u Kragujevcu će biti otvoreno nekoliko novih izložbi i priređeno više tribina.  U galeriji Narodne biblioteke „Vuk Karadzić“ od 19.00 biće otvorena izložba „Od kaštiga do dečijih prava“, koju je priredio Pedagoški muzej iz Beograda posle čega sledi razgovor na temu „Prava dece i mladih“.

Povezana vest:  „Mefisto” u koprodukciji EPK i SNP, zatvara sezonu u najstarijem teatru

U galeriji Konaka kneza Mihaila Narodnog muzeja u 20.00 biće otvorena izložba „Mirotočivo zlato Hilandara“ iz kolekcije hilandarskog nakita autora Slavoljuba Galića Đanija iz Kragujevca.

Izložba plakata „Aut of d boks“ („Out of the box“) Dizajn studija Box Kragujevac biće otvorena u galeriji Studentskog kulturnog centra posle čega će biti održana tribina na temu „Ideologija i muzejske postavke“.

Povezana vest:  Milošu Loliću austrijska nagrada "Nestroj"

Od 21.00 u Spomen muzeju „21. oktobar“ u Šumaricama biće otvorena izložba „Srpsko slikarstvo 1900-1950“, a od 22.00 počinje projekcija dokumentarnog filma „Ispovest nemačkog vojnika“ Tonija Vilsona iz Velike Britanije .

U galeriji „Rima“ biće otvorena izložba slika slika Miće Popovića.

U galeriji Doma omladine u Kragujevcu od 22.00 biće otvorena izložba „Majske devojčice“, postavka dizajnirane odeće i modnih detalja autora „MI DESIGN“ posle koje će početi rok koncert.

Povezana vest:  Izbor iz poezije Branka Miljkovića u zbirci "Vatra i ništa"

Ulaz u sve muzejske i galerijske prostore Kragujevca u Noći muzeja je besplatan, osim u prostorima Narodnog Muzeja.

Organizator Noći muzeja u Kragujevcu je nevladina organizacija Milenijum (Millenium) u saradnji sa kulturnim institucijama grada i uz podršku lokalne uprave Kragujevca.