Gagliardi-AW2014-official-image-1Upoznajte vanvremenski Gagliardi

Nastupajuća Gagliardi (Galjardi) sezona nudi samo najbolje kada je u pitanju zimska odeća i uživanje u odevanju, bez obzira na hladnoću. Nedavno lansirana kolekcija ove modne marke sa Malte muškarcima nudi mnoštvo odevnih predmeta i zadovoljava ukus čak i najprobirljivijih ljubitelja mode – jer ona je mnogo više od ‘trendy’ odeće.
Ove godine Gagliardi je bio inspirisan jesenjim bojama Toskane i njenim nacionalnim sportom – lovom na divlje veprove. Muškarci u Toskani ne idu u lov bilo kako odeveni. Oni se odevaju sa posebnom pažnjom, poštujući godišnje doba i lov kao deo svoje viševekovne kulturne tradicije. Sa sličnom pažnjom je i Gagliardi kreirao poslednju kolekciju koja je naročito inspirativna zbog mnoštva detalja koji svojim inovativnim krojačkim rešenjima celoj kolekciji daju posebnu eleganciju.
Aktuelne boje Gagliardi odeće prenose atmosferu lova: to su boje rastinja, kore drveta, požutelog lišća, senki iznad šumskih potoka. Teksture tkanina su takve da odgovaraju potrebama muškarca u lovu. Materijali koji se koriste su pliš, vuna i somot, tkanine različitih debljina plavih, braon i ljubičastih nijansi, ,navy’ plave i boje senfa. Ova odeća ima tradicionalni, pomalo grub karakter koji je oplemenjen mnoštvom suptilnih inovacija.
Za Gagliardi brend, stil je oduvek bio apsolutni prioritet uz vešto kombinovanje starog i novog i uz diskretne uplive inovativnih trendova. Ove sezone Gagliardi predstavlja nove detalje poput nenametljivog, diskretanog i urednog trakastog šava sakoa koji se spušta kraj linije dugmadi. Tu je i ‘country style’ zakrpa za laktove kojom se na indirektan način ističe funkcionalnost odeće. Sakoi koje Gagliardi predlaže mogu se nositi kao deo trodelnog odela ili u kombinaciji sa drugom odećom. Oni su jednobojni, sa prugama ili karirani, potpuno mekani ili od grubo tkane vune kako bi obezbedili dodatnu toplinu.
Za vrhunsku večernju eleganciju Gagliardi predlaže zaobljene kragne koje su pričvršćene za kravatu iglom za košulju – detalj inspirisan kosmopolitskim životom dvadesetih godina prošlog veka. Kontrast ovom detalju čine ‘vintage’ sakoi sa špicastim reverima sa dvoredim kopčanjem. Ovi detalji su rezervisani samo za pojedine komade odeće i ne odnose se na celu kolekciju već je upotpunjuju i čine da ona odgovara muškarcima različitih godina i životnog stila.
Dodatni dokaz vrhunskog kvaliteta Gagliardi odeće su ručno rađeni detalji na odelima i manžetne sa četiri dugmeta. Muškarci mogu da se opredele za strogu eleganciju pamučnih košulja, ili pak da je ublaže modnim dodacima sa štampanim uzorkom – svilenim kravatama i maramicama, leptir mašnama i šalovima. Svi detalji su tako dizajnirani da se lepo slažu sa ostalim komadima odeće i čine da oblačenje i nošenje nove Gagliardi kolekcije postane vrhunsko zadovoljstvo.

Povezana vest:  Ilan Fernandez u Beodgradu pokreće posao i otvara klub De puta madre