Frankfurt2Izdanje VESELI VRTIĆ KREATIVNOG CENTRA nagrađen u Frankfurtu!

Izdavačka kuća Kreativni centar osvojila je na ovogodišnjem Frankfurtskom sajmu knjiga još jedno priznanje – nagradu  Najbolji evropski udžbenik  (Best European Learning Material Award – BELMA)  za Veseli vrtić, radne listove namenjene predškolcima.

Autori ove nagrađene knjige jesu dr Simeon Marinković i Slavica Marković, a ilustrovali su je Maja Veselinović i Boris Kuzmanović. Veseli vrtić, koji je objavljen prošle godine, odmah je zauzeo visoko mesto među radnim listovima u predškolskim ustanovama – svaki treći predškolac u Srbiji priprema se za školu uz ove radne listove, što govori o tome da naši vaspitači imaju slične kriterijume kao i evropski žiri.

Povezana vest:  "Valentinino poslednje putovanje" Sante Montefjore

Ovo je, inače, peta po redu nagrada za najbolji evropski udžbenik za Kreativni centar, a među ovogodišnjim dobitnicima nalaze se najugledniji obrazovni izdavači, kao švedski Natur och Kultur, nemački Cornelsen i drugi.

Nagrade za najbolje evropske udžbenike dodeljuju Frankfurtski sajam knjiga, Međunarodna asocijacija za istraživanje udžbenika i obrazovnih medija (IARTEM) i Evropsko udruženje izdavača udžbenika (EEPG), a svečano proglašenje pobednika tradicionalno se održava prvog dana Sajma knjiga u prostoru Obrazovnog foruma.

Kreativni centar i ove godine, deveti put zaredom, samostalno nastupa na Frankfurtskom sajmu knjiga, koji se održava od 8. do 12. oktobra 2014, a stranim izdavačima predstavlja i nudi desetine svojih naslova namenjenih deci i roditeljima.

Povezana vest:  Pronicljiv, uzbudljiv i uverljiv roman o Kini "Izgubljeni u prevodu"

Podsećamo i na to da je Kreativni centar već osvajao nagrade za najbolji evropski udžbenik na ovom konkursu:

– 2013. godine – za izdanje LIKOVNO ZA PREDŠKOLCE autorke Mirjane Živković u kategoriji predškolskih udžbenika;

– za izdanje PRIRODA I DRUŠTVO ZA TREĆI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE (udžbenički komplet) autora Simeona Marinkovića i Slavice Marković u kategoriji udžbenika za mlađe razrede osnovne škole;

– 2012. godine – za izdanja MATEMATIKA KAO IGRA 1 i 2 autora Branke i Mirka Dejića u kategoriji predškolskih udžbenika;

– 2007. godine – za izdanje MUZIČKA KULTURA ZA TREĆI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE autora Vladice Ilića u kategoriji udžbenika za mlađe razrede osnovne škole.

Povezana vest:  15. Noć muzeja – Najmlađi posetioci otkrivaju muzejske priče

Ove nagrade posebno su važne ukoliko se uzme u obzir to što ih dodeljuje nezavisni žiri, koji čine eksperti na polju izdavanja udžbenika iz nekoliko evropskih zemalja. Ovim nagradama Kreativni centar još je jednom pokazao da je kao izdavač udžbenika uvek i pre svega na prvo mesto stavljao kvalitet. Zahvaljujući pažljivom i promišljenom koncipiranju svojih udžbenika, Kreativni centar svrstao se među najbolje evropske izdavače, što je veliko ohrabrenje za predškolske ustanove, škole i roditelje u Srbiji.