hoeness 2011Henes izgubio 20 kilograma u zatvoru
 
Bivši predsednik minhenskog fudbalskog Bundesligaša Bajerna Uli Henes, koji je u zatvoru zbog utaje poreza, oslabio je tokom izdržavanja kazne 20 kilograma, rekao je za nemački list Rajnišen post bivši internacionalac Ginter Necer.
Sedamdesetogodišnji Necer posetio je nedavnio Henesa, koji u zatvoru u Landsbergu, u blizini Minhena, od juna izdržava troipogodišnju kaznu.
Henes je u martu podneo ostavku na mesto predsednika Bajerna , 24 sata nakon sto je osuđen, posto je priznao utajju poreza u iznosu iod 28,5 miliona evra.
Necer je rekao da se 62. godišnji Henes dobro oseća i da mu je sam rekao da je od početka služenja kazne izgubio 20 kilograma na težini.
-Bio je u dobroj formi kada sam ga video i bio je ponosan na svoju težinu – rekao je Necer, koji je zajedno sa Henesom bio deo nemačke reprezentacije, prilikom osvajanja titule svetskog prvaka 1974. godine.
Henes može da očekuje da bude pušten iz zatvora posle 21 meseca, zbog dobrog ponašanja.
Henesa su u zatvoru do sada posetili i predsednik Bajerna Karl Hajnc Rumenige, bivši trener Jup Hajnkes, sadašnji trener Pep Gvardiola i francuski internacionalac Frank Riberi.
Povezana vest:  Fifa: Bez spekulacija o eventualnoj kazni za Suaresa