Coca-Cola Podeli radost 10 bocaEkološko priznanje kompaniji Koka-kola HBC

Kompanija Koka-kola HBC, druga najveća punionica proizvoda te kompanije na svetu, dobila je istaknuto priznanje za doprinos u oblasti zaštite globalne klime.
Kako je saopšteno iz te kompanije, organizacija „Projekat za smanjenje karbonskog otiska“ (CDP) dala je Koka-koli HBC ocenu „A“, a kompanija je dobila i mesto u Indeksu liderstva po učinku u zaštiti globalne klime za 2014. godinu.
Ovo je još jedno priznanje za kompaniju koja je nedavno proglašena globalnim liderom u svom sektoru po Indeksima održivosti Dau Džons (ĐSI) za ovu godinu. Tako je Koka-kola HBC sedmu godinu zaredom uvrštena u ove indekse, a prvi put ove godine je lider i u svetskim i u evropskim indeksima.
CDP je neprofitna organizacija koja kompanijama obezbeđuje jedini globalni sistem za merenje, objavljivanje, upravljanje i deljenje ključnih ekoloških informacija, čime ih podstiče da objavljuju podatke o svom uticaju na životnu sredinu i rade na njegovom smanjenju.
Ta organizacije je ove godine podigla ocenu za Koka-kolu HBC na „A“ u odnosu na prošlogodišnje „B“ i dodelio kompaniji mesto u britanskom Indeksu liderstva FTSE 350, pored mesta na „A“ listi.
„Naš ogroman napredak ove godine po DSJI i poboljšanje ocene sa „B“ na „A“ od strane CDP pokazuju da je održivost od ključnog značaja za naše poslovanje, te ova dva priznanja potvrđuju da smo na dobrom putu“, izjavio je generalni direktor Koka-kole HBC, Dimitris Lois.
Generalni direktor CDP-a Pol Simpson je rekao da globalne emisije gasova efekta staklene bašte i dalje rastu i da ćemo se suočiti sa velikim finansijskim rizikom ako ih ne smanjimo.
„Potreba za podacima o korporativnom uticaju na klimatske promene i strategijama za borbu protiv njih nikad nije bila veća“, ukazao je i dodao da kompanije koje reaguju na rastuću potrebu za ekološkom odgovornošću treba da posluže kao primer ostalima.

Povezana vest:  Više od polovine Austrijanaca odmor provodi u svojoj zemlji