HipertenzijaBasarin komad Hipertenzija 17. maja premijerno u Teatru Kult

 

Beogradska premijera predstave „Hipertenzija“, po tekstu i u režiji Svetislava Basare, biće održana 17. maja na sceni „Kult“, najavljeno je danas iz Ustanove kulture „Vuk Karadžić“.

Predstava u kojoj uloge tumače Predrag Ejdus i Branislav Trifunović praizvedbu je imala 10. aprila u Kulturnom centru Inđija.

-‘Hipertenzija’ se, kako dolikuje pozorištu, bavi (crno)humornim i (tragi)komičnim aspektima borbe s vetrenjačama. Pri tom se ne zadržava isključivo na savremenim srpsko-srpskim bitkama, već se kroz prisećanja ražalovanog udbaša Mitra Kurdulije vraća u prošlost, u sedamdesete i osamdesete godine prošlog veka – napisao je Basara.

Povezana vest:  Mocartova „Čarobna frula" u bioskopu Cineplexx

Pisac i reditelj je zapisao da njegov komad „ulazi u dijalog sa, sada već klasičnim delom Duška Kovačevića ‘Profesionalac'“.

-Budući da je naša realnost još uvek mešavina mitologije tajnih službi, velikih političkih priča i uličnih viceva i sprdačina, to su u komadu kao ravnopravni segmenti scenske realnosti postavljeni vicevi, aforizmi i opšta mesta patriotskog novinarstva – napisao je Basara.

Povezana vest:  Balet Narodnog pozorišta u Beogradu 19. marta obeležava sto godina postojanja

Predstava će od 17. maja biti na redovnom repertoaru Teatra „Kult“.