Marija SeletskajaBalerina iz Estonije Marija Seletskaja gostuje u NP
 
Balerina iz Estonije Marija Seletskaja gostovaće u četvrtak, 4.decembra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u baletskoj predstavi „Labudovo jezero“ Petra Iljiča Čajkovskog, najavio je nacionalni teatar.
Solistkinja Kraljevskog baleta Flandrije iz Antverpena, Seletskaja će u kultnom baletu „Labudovo jezero“ nastupiti u ulogama Odete i Odilije.
Princa Zigfrida igraće Jovica Begojev a u predstavi će učestvovati ansambl Baleta i Orkestar Narodnog pozorišta pod dirigentskom upravom Ane Zorane Brajović.
Balet „Labudovo jezero“, prema libretu Vladimira Begičeva i Vasilija Gelcera, u koreografiji i režiji Dimitrija Parlića premijerno je izveden na sceni Narodnog pozorišta 1970.godine a premijernu obnovu imao je 1998. godine.
Seletskaja je u rodnoj Estoniji završila Baletsku školu u Talinu, usavršavala se na Muzičkoj akademiji Berkli u SAD i Umetničkom univerzitetu u Talinu.
Dobitnica nekoliko značajnih međunarodnih priznanja bila je članica Državne Opere u Berlinu i Nacionalne Opere Estonije a sada je solistkinja Kraljevskog baleta Flandrije iz Antverpena.
Igrala je solističke uloge u baletima: Uspavana lepotica, Pepeljuga, Krcko Oraščić, Žizela i glavne uloge u baletima: Labudovo jezero, Rajmonda, Don Kihot, Silvija, Pakita.
Nastupala je u baletima čuvenih koreografa kao što su: Balanšin, Forsajt, Van Manen, Bigonceti, Duato.
Povezana vest:  Premijera predstave "Volvo kamioni" sutra u Ateljeu 212