dusko_milic_selektor_rukometa_devojkePočele pripreme za mečeve sa Grčkom i Turskom

 

Ženska rukometna reprezentacija Srbije okupila se danas u Beogradu uoči priprema za poslednje utakmice kvalifkacija za Evropsko prvenstvo, koje će igrati sa selekcijama Grčke i Turske.

Selektor Duško Milić istakao je da je optimista i da veoma dobro poznaje protivnike.

-Kada smo Tursku mogli da pobedimo u gostima, zašto ne bismo mogli i na svom terenu. Protivnice dobro poznajem i dobio sam kasetu utakmice između Crne Gore i Turske. Još ne znamo kakav će biti sastav ekipe, ali sve najbolje njihove igračice biće u timu – rekao je Milić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Povezana vest:  Momir Ilić u izboru za najboljeg rukometaša planete 2015

On je dodao da će jedna od najboljih rukometašica Srbije Andrea Lekić moći da igra, posle ozbiljne povrede ruke, jer već desetak dana trenira i ima dozvolu lekara.

Članica Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije Milena Delić naglasila je da ekipu ne sme da zavara pobeda u Turskoj.

-Optimista sam i nadam se da ćemo ove kvalifikacije završiti na najbolji način – rekla je Delićeva.

Povezana vest:  Kadeti izgubili od šampiona Srbije Partizana

Rukometašica Srbije Sanja Damnjanović takođe sa optimizmom dočekuje naredne mečeve, ali je izrazila žaljenje što u mečevima sa Španijom njena ekipa nije uspela da osvoji bar jedan bod, jer je imala dobru priliku, naročito u meču koji je odigran u Zaječaru.

Reprezentativka Srbije Slavica Koperec očekuje pobedu protiv Grčke i Turske i nada se da će ekipa dobro raditi na pripremama i na predstojećim mečevima odigrati onako kako se dogovore sa trenerom.

Povezana vest:  Peruničić: Želimo olimpijski tim za osam medalja u Riju

Rukometašice će od danas do 25. maja trenirati u Ečkoj, a naredni meč kvalifikacija odigraće 26. maja u Patri sa Grčkom, a zatim u Smederevu 30. maja sa Turskom.