viktor troicki 1

Troicki impresivno do titule u Sidneju

Srpski teniser Viktor Troicki osvojio je titulu na ATP turniru u Sidneju, pošto je danas u finalu savladao Kazahstanca Mihaila Kukuškina sa 6:2, 6:3. Ovo je druga titula Troickog u karijeri, posle one osvojene u Moskvi 2010.
Srpski teniser je ovim trofejom krunisao period povratka na teren – koji je počeo jula 2014, posle skoro jednogodišnje pauze zbog kršenja antidoping pravila.
Trociki je brzom i efikasnom igrom iznenadio Kukuškina, koji nije mogao da odgovori na „haubice“ koje mu je srpski teniser slao od starta meča.
Troicki je u prvom setu, posle kratkog perioda izjednačene igre, dva puta oduzeo servis Kukuškinu, da bi i u drugom delu igre nastavio da „gazi“ istom žestinom.
Istina, Kukuškin se posle medicinskog tajm auta zbog grčeva u mišićima vratio u meč, došao do prvog brejka (4:3) ali je to bilo sve što je pokazao, pošto je srpski igrač uzvratio na ovaj kontraudar, napravio drugi brejk i svojim servisom stavio tacku na meč.
Srpskom teniseru, trenutno 92. na svetu, ova pobeda doneće veliki skok na ATP listii, pošto će se u ponedeljak naći na poziciji između 50. i 60. mesta.

Povezana vest:  Jeremić novi predsednik TS Srbije