djokovic trofejESPN: Đoković zasenio i „Superboul“

Komentator ESPN-a inspirisan petom titulom Novaka Đokovića u Melburnu ocenio je da je srpski teniser još jednom dokazao svoju veličinu i time zasenio i „Superboul“, koji je po njemu nepravedno „zauzeo“ američke naslovne strane.
„Zaboravite Kerola i Beličika, Šermana i Revisa. Sportista o kome treba da pričate je Novak Đoković. Ne samo što je ponovo pokazao da je najbolji teniser sveta, već zbog mnogo više stvari od toga“, poručio je američkoj sportskoj javnosti novinar ESPN-a Džim Kepl.
On je ocenio da je Đoković miran i fokusiran sportista na terenu, a inteligentan. duhovit i velikodušan van njega.
„Novak u Melburnu deli novinarima čokolade na konferencijama za medije. Koji to drugi sportista radi, da nije možda Maršon Linč?“. zapitao je komentaror ESPN-a.
On je naglasio da Đoković ne zaslužuje da bude u senci legendarnog američkog kvoterbeka Toma Brejdija, inače „dirigenta“ pobede Nju Ingland Petriotsa u ovogodišnjem „Superboulu“.
„Đoković zna više jezika (nemački, engleski, italijanski i francuski), a Kineze je pozdravljao na njihovom jeziku dok je delio cokoladice sa „Nji hao“ (hvala na mandarinskom)“, podseća Kepl i dodaje da je Đoković odrastao u bombardovanoj Srbiji i da je čak trenirao u praznom bazenu.
„I u takvim uslovima on je postao najbolji teniser sveta“, naglašava autor.

Povezana vest:  Troicki poražen u četvrtfinalu čelendžera u Đenovi