LG G Flex2 Fotografija 2LG započeo prodaju G Flex2 telefona globalno

U susret Svetskom kongresu mobilne telefonije (MWC), koji će početi sledeće nedelje u Barseloni, kompanija LG Electronics (LG) najavila je početak prodaje G Flex2, svog dugo očekivanog modela zakrivljenog smart telefona. Prodaja će najpre početi na tržištu Sjedinjenih Američkih Država, Hong Konga, Singapura, Francuske, Nemačke i Velike Britanije, dok će početak prodaje na ključnim tržištima na teritoriji Severne i Južne Amerike, Evrope i Azije biti objavljen nakon Svetskog kongresa.
Nakon predstavljanja na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu, G Flex2 je pobrojao veliki broj pohvala za svoj izgled, izuzetan performans i vrhunsko korisničko iskustvo. Unutar zakrivljenog tela G Flex2 telefona, ugrađen je Full HD Plastic-OLED ekran dijagonale 5,5 inča, koji prikazuje neverovatno oštru i živopisnu sliku iz svakog ugla. Glavni „krivac“ za napredne funkcije ovog uređaja je procesor Octa-Core Qualcomm Snapdragon 810 zahvaljujući kojem ovaj telefon pruža performans podjednako impresivan kao i njegov dizajn. Self Healing zadnja maska čini da tragovi i ogrebotine od svakodnevne upotrebe nestanu za samo 10 sekundi, dok Fast Charge opcija omogućava da baterija jačine 3000mAh napuni do 50 odsto svog ka-paciteta za nešto više od pola sata.
Zarad boljeg korisničkog iskustva, G Flex2 poseduje Gesture Shot opciju koja omogućava pravljenje savršenih selfie fotografija jednostavnim pokretom ruke koji tele-fon prepoznaje na udaljenosti i do 1,5 metara, idealno za one koji fotografišu selfie štapom. Ova opcija omogućava proveru poslednje fotografije koja je napravljena, i to odmah nakon fotografisanja, dok Glance View prikazuje ključne informacije kao što su vreme, poruke ili propušteni pozivi, jednostavnim prelaskom prsta preko ekrana, čak i kada je on isključen.
„G Flex2 je dokaz da još uvek postoji prostor za inovaciju na polju dizajna smart tele-fona, koji ne podrazumeva samo uvođenje metalnih okvira ili povećanje veličine ekrana. Mi smo uvereni da je G Flex2 odličan primer savršenog spoja forme i funkcionalnosti. Ovo je smart telefon sa kojeg ljudi jednostavno neće moći da odvoje pogled“, izjavio je Džuno Čo (Juno Cho), predsednik i generalni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications.

Povezana vest:  Jedan od pet korisnika odriče se svoje privatnosti kada instalira novu aplikaciju

Ključne specifikacije (mogu da variraju od tržišta do tržišta):

Procesor: Qualcomm® Snapdragon™ 810 procesor sa 2.0GHz 64-bit Octa-Core CPU
Ekran: 5.5-inch Full HD Curved P-OLED (1080 x 1920 piksela / 403 ppi)
Memorija: 16/32GB eMMC ROM / 2GB DDR4 RAM / microSD slot (do 2TB)
Kamera: Zadnja 13.0MP sa OIS+ sa Laser Auto Focus / Prednja 2.1MP
Baterija: 3,000mAh (ugrađena)
Operativni sistem: Android 5.0 Lollipop
Veličina: 149.1 x 75.3 x 7.1-9.4mm
Težina: 152g
Mreža: 4G LTE / HSPA+ 21/42 Mbps
Konekcija: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac / Bluetooth Smart Ready (Apt-X) 4.1 / NFC /
SlimPort / A-GPS / Glonass / USB 2.0
Boja: Platinum srebrna / Flamenko crvena
Ostalo: Gesture Shot / Gesture View / Glance View

Povezana vest:  Dva nova Logitech zvučnika menjaju zvuk prenosnih računara