rodjeni-zli-korice„Rođeni zli“ Dušana Nedeljkovića od sutra u prodaji
 
U svom novom romanu „Rođeni zli“ Dušan Nedeljković uspostavlja intrigantan zaplet sa uzbudljivim i neočekivanim raspletom, ubedljivo nadmašujući svoje dosadašnje domete i namećući se kao novi doajen beogradskih narativa.
Ljubitelji savremene književnosti od srede, 4. marta, roman „Rođeni zli“ mogu kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca kao i na sajtovima www.delfi.rs. i www.laguna.rs.
Dvojica drugara iz detinjstva, Ivan i Bugi, haraju beogradskom marketinškom i poslovnom scenom dvadeset prvog veka namećući svoja prljava pravila jer im vreme i sistem to omogućavaju. Reklo bi se da ništa ne može ugroziti njihovo prijateljstvo i tesnu profesionalnu saradnju.
Međutim, mnogo toga se menja kad Maša, jedina žena s kojom je Ivan ikada želeo ozbiljnu vezu a koja ga je odbila, odluči da se konačno skrasi. Njen izbor je – niko drugi do Bugi. Ljubomora preti da razori jedno veliko prijateljstvo. Osim bliskosti između Ivana i Bugija, u opasnosti je i zajednički posao, ali i veza sa Tamarom u kojoj Ivan pokušava da pronađe poslednju šansu da spase svoj ljubavni život.
A možda su stvari još komplikovanije nego što izgledaju, pa je ugrožen i nečiji goli opstanak?
Dušan Nedeljković je rođen 1964. godine u Beogradu. Bio je urednik kultne radio-emisije Ritam srca, na Studiju B, jedan je od rodonačelnika komercijalnog Jutarnjeg programa Radija B92, pokretač demo top-liste na Studiju B, radio-voditelj izuzetno popularne emisije Zagrej stolicu, na B92. Bivši je stjuart i zvezda srpske blogerske scene. Objavljivao je tekstove u prestižnim magazinima (Fame, Prestup, Playboy, Time Out, Vodič za život) i dnevnim novinama (Borba, Press, Politika). Scenarista je serije „Check Inn“. Njegovo pojavljivanje na književnoj sceni obeležili su romani „Ponedeljak“, „Afrika“, „Poranio Milorad“, „Mamurluk“ kojima je, po sopstvenim rečima, zaokružio jednu fazu u svom pisanju. Ovo je prvi roman koji s ponosom potpisuje vlastitim imenom.
Povezana vest:  Počeli Dani Beogradskog festivala igre u Jugoslovenskoj kinoteci