Svemirska princeza foto 3SVEMIRSKA PRINCEZA – PRVA DEČIJA IGRANA SERIJA NA RADIO TELEVIZIJI SRBIJE POSLE VIŠE OD DVADESET GODINA

Serija „Svemirska princeza“ je sitkom-serija o nezgodi svemirskog broda, koji je igrom slučaja aterirao na Zemlju, i to u botaničku baštu. Brod spolja dobija oblik drveta, što omogućava da njegovo prisustvo na našoj planeti ostane neprimećeno. U brodu, koji ima svoj karakter, žive vanzemaljci: Svemirska princeza Hlif Zi Ho, i Mančula, autentično biće, poseban inteligentan biološki oblik, njen proždrljivi ljubimac.

Princeza Zi, zahvaljujući superiornoj vanzemaljskoj tehnologiji, ali i sopstvenoj sposobnosti mimkrije dobija oblik tinejdžerke. Brod ima osnovni zadatak da se brine o njoj i da joj omogući preživljavanje i uspešan povratak kući.

Zahvaljujući kontroli brodskog kompjutera, koji dobija ulogu njenih roditelja i svom kućnom ljubimcu, autentičnom čankolizu, Mančuli, ali i zahvaljujući Zemljanima koji uspeju da provire u ovaj prostor, Hlif Zi Ho će, poput prave tinejdžerke, upadati u razne komične situacije: nekada će uspevati da ih „iskulira“, nekad neće uspeti da ih „hendluje“, nekada će je ozbiljno „smarati“… U svakom slučaju, njeni kompjuterski „roditelji“ svakodnevno će zbog nje i Mančule imati „manje kose na glavi“ i „više bora na čelu“.

Povezana vest:  Rutger Hauer u "Pravoj krvi"

Da bi slika bila potpuna brod će često posećivati Luka Ameba, tinejdžer štreber, mladi biolog, ali veliki naučnik i još veći hipohondar i Andrea, takođe štreberka, Lukina verna i uporna pratilja i zaštitnica, iako to od nje niko ne traži.

-Serija sledi produkciono-tehnološki trend današnjice, koji kombinuje animaciju i igranu strukturu.O Princezi se u Advance-u godinama diskutovalo, tražena su optimalna rešenja, ali pravi početak realizacije serije krenuo je od saradnje sa scenaristkinjom Jelenom Popadić Sumić i njenom koleginicom Dunjom Petrović. Veliku pomoć nam je pružila svojim savetima urednica Nataša Drakulić, a jedna opservacija Timoti Bajforda bila je više nego dragocena.Sledeći korak je bio okupljanje ekipe sa rediteljem Darkom Štetinom na čelu, direktorom produkcije Draškom Plavšićem i art direktorom Bojanom Stevanićem – izjavio je Siniša Đokić, idejni tvorac i direktor produkcije producentske kuće Advance media.

Povezana vest:  EKSKLUZIVNA PREMIJERA MINISERIJE IZ ORIGINALNE HBO PRODUKCIJE „OLIV KITRIDŽ"

„Svemirska princeza“ ima ambiciju da napravi pomak u produkciji igranog programa za decu, sledeći tradiciju inovativnosti koji je taj program imao na našoj televiziji.

Druga vremena, drugi klinci, druga energija… „Svemirka princeza“ predstavlja tu energiju i dinamiku.

Prateći ovu seriju upoznaćete jednu disfunkcionalnu porodicu koja je uprkos svemu ostaje zajedno. Mladi gledaoci će mnogo naučiti iz čudnog znanja i neznanja Princeze, njenog ljubimca Mančule i ostalih drugara.

Povezana vest:  Serija “Potraga za blagom: Ostrvo zmija” Discovery kanalu

Uloga Princeze Zi poverena je Mileni Radulović, studentkinji Fakulteta dramskih umetnosti, Broda muškog Ivanu Tomiću, a tu su još i Tanja Barović kao Brod ženski, Saša Kuzmanović kao Mančula, Marijana Andrić kao Andrea, a Dušan Matejić je Luka Ameba. Lutkarka je Sanela Milošević, a Princezu je režirao Darko Štetin.
SVEMIRSKA PRINCEZA – RTS1, SUBOTOM U 11.30 SATI