inter_trofej_murinjoMurinjo najavio odlazak

Moj posao je završen u Interu

 

-Moj  posao je ovde završen. Ligu šampiona želim osvojiti sa tri različita kluba – izjava je Žozea Murinja koji je prokomentirao osvajanje klupskog prvenstva Evrope i najavio prelazak u neki drugi klub, najverovatnije u Real Madrid.

Ernest Hapel (Fejnord 1970, HSV 1983.) i Otmar Hitzfild (Borusija Dortmund 1997, Bajern 2001.) do ove subote su bili jedini treneri koji su osvojili Ligu šampiona sa dva različita kluba. Sad aim se pridružio i Portugalac koji je svoju prvu titulu osvojio sa Portom 2004. godine.

Povezana vest:  Brazil i Argentina dogovorili odigravanje dve prijateljske utakmice godišnje

-Osećam veliku tugu pri mogućem odlasku. Učinio sam ono što sam morao, moj posao je ovde završen. Upisao sam se u klupsku istoriju, a ni Inter više neće biti klub kao što je pre bio. Ne bih želeo mnogo da pričam jer ću se sigurno rasplakati i promeniti odluku. Kako sada stvari stoje, bliži sam odlasku nego ostanku. Da, može se tako reći – rekao je Murinjo.

Povezana vest:  Mlada reprezentacija Srbije izgubila od Švedske sa 2:1

-Zahvaljujem se predsedniku Masimu Moratiju koji me je angažovao, iako je moj predhodnik Roberto Manćini osvojio skudeto. Bio je to rizik za obojicu, mene bi mediji, koji mi nisu bili nakloni “pokopali” da nisam došao do titule. Osvojio sam sa Interom sve što sam mogao i bude li moja odluka onakva kakva mislim da će biti, a ona još nije sasvim sigurna, mislim da ću morati pronaći novu motivaciju. U uskom sam krugu trenera koji su osvajali Ligu šampiona sa dva različita kluba, a želim postati prvi koji će je osvojiti sa tri različite ekipe – kazao je Murinjo nastavljajći:

Povezana vest:  Terzić i Vazura o VAR, derbiju, Stojkoviću....

-Nemam običaj da se opraštam. Želim da rizikujem. Dođem li u Španiju igraću protiv super ekipe kao što je Barselona, a biće mi velik zalogaj da pokušam osvojiti Ligu šampiona sa madridskim Realom. Ne ostajem predugo u klubovima jer sam željan novih izazova – kazao je Murinjo koji je kraj utakmice na Santiago Bernabeu dočekao ispod tribine sa Interovim navijačima.