Canon EOS 7D Mark IICanon dvanaestu godinu za redom slavi prvo mesto na svetu među proizvođačima digitalnih fotoaparata sa zamenjivim objektivom

Canon Inc. je danas objavio da kompanija 12. godinu za redom slavi prvo mesto na svetu na tržištu digitalnih fotoaparata sa zamenjivim objektivom , mereno po broju isporuka.
Canonov položaj tržišnog lidera utemeljen je 2003. godine , u vreme kada je tržište digitalnih SLR fotoaparata još uvek bilo u začetku, istovremeno sa predstavljanjem kompanijskog revolucionarnog fotoaparata EOS 300D. Nudeći korisnicima kompaktan i lagan format po povoljnoj ceni, EOS 300D predstavljao je istinsku inovaciju i označio početak Canonovog rasta na tržištu digitalnih SLR fotoaparata. Canon je sve od tada nastavio sa inovacijama i predstavio niz proizvoda koji su definisali ovu branšu, uključujući seriju za profesionalne korisnike EOS-1D i seriju EOS 5D koja je utabala put za snimanje videa digitalnim SLR fotoaparatima, zahvaljujući tome što je njen senzor širokog kadra uključivao mogućnost beleženja videozapisa.
U nešto novije vreme, Canon je predstavio EOS 7D Mark II (u oktobru 2014.) namenjen naprednim amaterima, koji je dobio sjajne kritike zahvaljujući nadmoćnim performansama automatskog fokusiranja i brzinom snimanja do čak 10 slika po sekundi. Canonova ponuda dodatno je obogaćena u februaru ove godine, predstavljanjem pet novih modela fotoaparata. Među njima se nalaze modeli EOS 5DS i 5DS R, koji se mogu pohvaliti najvišom rezolucijom na svetu, kada je reč o digitalnim SLR fotoaparatima sa 35-milimetarskim senzorom širokog kadra , zatim EOS 760D i EOS 750D – dva modela iz ulaznog tržišnog segmenta digitalnih SLR fotoaparata kao i EOS M3 – digitalni fotoaparat sa kompaktnim sistemom koji nudi vrhunske performanse za fotografe entuzijaste.
Canon je nedavno proslavio i prelomnu tačku u proizvodnji objektiva, kada je sa proizvodne trake sišao stomilioniti izmenjivi objektiv iz serije EF za fotoaparate EOS. Canonova široka ponuda objektiva serije EF, koja se trenutno sastoji od ukupno 97 modela , izuzetno je velika prednost budući da korisnicima EOS-a nudi širok spektar grafičkih mogućnosti i pomaže im zabeležiti raznovrsne i bogate fotografije dok istražuju i dokumentuju svet oko sebe.
Od modela EOS 300D pa do EOS-a 7D Mark II i najnovijih uređaja predstavljenih ove godine, Canonova impresivna ponuda fotoaparata i strast za napretkom stavljale su ga ispred konkurencije tokom proteklih 12 godina – potvrđujući njegov položaj kompanije koja menja i definiše branšu, oblikuje trendove i najbolje odgovara na potrebe korisnika.

Povezana vest:  AGE - AUDIO GUIDE EUROPE vaš personalni vodič za upoznavanje 36 gradova Evrope na srpskom