SC RSvDorcol 02

RAGBI 13
Zvezdi derbi i drugo mesto na tabeli

Ragbisti Crvene zvezde savladali su Dorćol sa 46:30 (30:6) u zaostalom meču 2. kola Prve lige Srbije u ragbiju 13. U reprizi prošlogodišnjeg finala, aktuelni prvak konačno je stigao do prve pobede u jednom od derbija ove sezone, pošto je prvo poražen u Superkupu od istog protivnika, a nakon toga izgubio je i duel sa večitim rivalom Partizanom. Meč je odigran naknadno na Veliku subotu pošto je zbog poplavljenog terena utakmica prvobitno bila odložena.

Povezana vest:  ŠAH, Bogosavljević se izdvojio na tabeli

Ovoga puta u idealnim uslovima za igru, na stadionu Sportskog centra Inge na Zvezdari, crveno-beli su konačno prikazali igru sa kojom su stigli do titule šampiona. Od samog starta, Zvezda je diktirala tempo i maksimalno koristila opušteni ulazak u utakmicu Dorćolaca koji su u ranoj fazi meča ostali i bez kapitena Dalibora Vukanovića.

Povreda reprezentativca Srbije u mnogome je pomogla iskusnijim crveno-belima koje je ponovo predvodio povratnik iz Francuske Vlada Dedić. Internacionalno iskustvo mlađeg od braće Dedić bilo je presudno da prvak praktično u prvom poluvremenu stekne nedostižnu prednost – 30:6.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Miković stao pred četvrtfinalom!

U nastavku utakmice, Dorćolci su se probudili, međutim ni odlična igra Stevana Stevanovića i Stefana Nedeljkovića nije pomogla da se napravi preokret. Pri rezultatu 40:30 za Zvezdu, Dorćol je imao dve šanse za postizanje eseja, ali su se Zvezdaši odbranili i nakon toga esejem na drugoj strani terena uspeli da definitivno stignu do pobede. Uz braću Dedić, Vladu i starijeg Vojislava, kod pobednika se istakao i Slobodan Manak.

Povezana vest:  KUGLANJE, Zlatni parovi Pionira, Metalca i Korduna

Sa ovom pobedom, Zvezda je stigla do drugog mesta na tabeli sa šest poena, iza vodećeg Partizana koji ima maksimalnih osam iz do sada odigranih četiri kola. Dorćol i Radnički iz Nove Pazove imaju po četiri boda, ali po utakmicu manje, dok su na začelju Tašmajdan i Radnički iz Niša bez poena.