HDR  High Brightness Display - siri opseg bistrine odrzani kontrast i bojaSony potvrđuje da HDR format stiže na BRAVIA TV uređaje

Nove Sony serije TV uređaja, BRAVIA X93C and X94C 4K Ultra HD, od ovog leta biće kompatibilne sa sadržajem visokog dinamičkog opsega (HDR) zahvaljujući ažuriranju softvera.

HDR je novi video format koji može da prikaže širi opseg nivoa bistrine, što će omogućiti umetnicima, kao što su filmski reditelji, da prošire i opseg svoje kreativnosti. Sadržaj u HDR formatu će ove godine biti dostupan kod vodećih provajdera video usluga, poput Netflix-a.

Povezana vest:  Erbas primio narudžbine u vrednosti od 20,5 milijardi dolara

TV uređaji sa LED ekranima mogli su da prikažu mnogo bistriju sliku od starih televizora sa katodnim cevima. Međutim, TV prenos, IPTV ili DVD su svoju maksimalnu bistrinu zasnivali na starom CRT TV standardu. HDR format će to promeniti i uneti mnogo više bistrine i raskoš boja u vašu dnevnu sobu.

Sa jedinstvenom Sony tehnologijom, X-tended Dynamic Range PRO (X94C 75″) i X-tended Dynamic Range (X93C 55″ and 65″), korisnici mogu uživati u vrhunskoj bistrini LED ekrana, kao i u dubljim crnim tonovima, što obezbeđuje superiorno gledalačko iskustvo u poređenju sa standardnim HDR video izvorom, kao i sa bilo kojim video izvorom sa većim kontrastom.

Povezana vest:  Zavrtite ploče na novom Sony gramofonu

SDR - ogranicen opseg bistrine kontrast i boja izgubljeniNajnoviji Sony 4K Ultra HD TV uređaji takođe sadrže novi moćni 4K procesor X1, koji omogućava zapanjujuću jasnoću slike, bilo da gledate 4K sadržaje, sadržaje u visokoj ili standardnoj rezoluciji, ili čak internet video klipove niske rezolucije.

Android TV donosi najpopularniju svetsku mobilnu platformu na Sony TV uređaje i omogućava korisnicima da jednostavno pristupe sadržaju sa svojih omiljenih aplikacija na Google Play servisu. Glasovna pretraga pomaže da se sadržaj brzo i lako pronađe izgovaranjem pojmova u One-Flick daljinski ili kompatibilni pametni telefon, dok će početni ekran personalizovati sadržaj i preporuke na osnovu onog što volite da gledate. Zahvaljujući Google Cast servisu, možete jednostavno da šaljete video klipove, fotografije i drugi sadržaj sa vašeg pametnog telefona ili tableta na vaš televizor.

Povezana vest:  Pet stvari koje su vam potrebne za jesenji beg iz grada