baskproslava-001Rukometni klub BASK Soko proslavio 50 godina postojanja

Beogradski rukometni klub BASK Soko proslavio je danas 50 godina od osnivanja manifestacijom „Dan rukometa“, koja je okupila mnoge generacije tima sa Careve ćuprije.
Na svečanosti su podeljene plakete i zahvalnice igračima, trenerima i funkcionerima, koji su dali najveći doprinos.
Bivši golman jugoslovenske reprezentacije Nenad Puljezević, samo je jedan od rukometaša koji su prošli kroz poznati beogradski klub.
On je karijeru počeo u BASK-u za koji je branio od 1986. do 1990. godine, pre odlaska u Crvenu zvezdu.
„Već sam na kraju karijere kada sumiram svoje rezultate. Činjenica je da sam najlepše vreme proveo u BASK-u. To je bilo vreme iskrenog prijateljstva, kada su se cenile prave sportske vrednosti. Menjao sam klubove i nisam imao emocije kada sam odlazio. Međutim, sa BASK-om je bila druga priča – moja najlepša priča“, rekao je Puljezević, koji je prošle sezone branio u Švajcarskoj, a sada očekuje da će još jednu sezonu provesti u Nemačkoj.
Sportski direktor BASK Sokola Miloš Knežević zahvalio se svim sportskim institucijama koje su pomagale klub u prošlim godinama, naročito Rukometnom savezu Beograda, Rukometnom savezu Srbije, Ministarstvu omladine i sporta Srbije i Gradskom sekretarijatu za sport.
„Ponosan sam što sam imao sreću da budem jedan od mnogih na čelu ovog kluba i tako stanem rame uz rame sa legendama koje su stvarale istoriju BASK-a“, rekao je Knežević.

Povezana vest:  Ženski rukometni klub "Jugopetrol Radnički" pomaže Zeječarcima