Srbija - Rusija 03RAGBI 13
Srbija u petak gostuje Francuskoj
 
Nakon istorijske pobede protiv Rusije, svoju dobru formu ragbi 13 reprezentacija Srbije pokušaće da potvrdi u prijateljskom meču protiv Francuske koji se igra u petak 22. maja (19.30) u Sent Estevu. Proteklog vikenda najbolji srpski ragbisti napravili su veliki korak ka plasmanu u drugu rundu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2017. godine na kojem će jedan od učesnika biti Francuzi.
Reprezentacija Francuske trenutno je petoplasirana na svetskoj rang listi, što izabranicima selektora Marka Jankovića donosi još jedan meč protiv jakog rivala u kojem će moći da se steknu dragoceno iskustvo. Prema poslednjem renkingu Srbija je 14. nacionalni tim na planeti.
-Francuzi su među dve najbolje selekcije u Evropi i sama prilika da se sastanemo sa tako jakim timom veliko je priznanje za nas. Dobro rezultati u Evropskom šampionatu B očigledno nisu prošli nezapaženo i ovakve utakmice protiv mnogo kvalitetnijih rivala jesu nešto što očekujemo u budućnosti i čemu se radujemo. Želimo još više da napredujemo, što možemo jedino ako se merimo sa jačim ekipama. Očekujem da momci daju ponovo sve od sebe, ne predajemo se unapred, ali rezultat nam nije toliko u prvom planu, koliko sama naša igra protiv jedne takve reprezentacije – rekao je uoči gostovanja u Francuskoj selektor Janković.
Srbija će na gradskom stadionu u Sent Estevu biti lišena pomoći još uvek rovitog kapitena Dalibora Vukanovića, ali su se ekipi priključili internacionalci iz Francuske, Zoran Pešić, Nebojša Živanović i Danilo Delić. Ovo će inače biti treći duel između dve selekcije, a oba meča igrana na Mediteranskom kupu 2003. i 2004. godine održavanom u Libanu dobili su Francuzi.
Podsećamo, sa pobedom protiv Rusa, Srbija je sa šest osvojenih poena ostala lider Evropskog šampionata B, takmičenja koje je prva faza kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2017. u Australiji i Novom Zelandu. Dalje idu tri prvoplasirane ekipe, koje će se zajedno sa Velsom, Irskom i pobednikom Evropskog šampionata C boriti za jedno od tri preostala mesta iz Evrope na Svetskom prvenstvu 2017. godine. Srbiju do kraja Evropskog šampionata B još očekuju gostovanja u Italiji i Ukrajini.
Povezana vest:  NHL, sreda 6. januar