kzs najava Olimpijskog dana„OLIMPIJSKI DAN“ 06. JUNA NA KOŠUTNJAKU

Na konferenciji za medije održanoj u McDonald’s restoranu Bezistan na Terazijama, najavljen je ovogodišnji „Olimpijski dan“. Pod sloganom „Trčimo za Baku“, „Olimpijski dan“ će se održati 06. juna sa početkom u 12 časova, na Trim stazi na Košutnjaku.

Ovaj događaj organizuje se u 205 zemalja sveta povodom obeležavanja rođendana Međunarodnog olimpijskog komiteta. Olimpijski komitet Srbije, već dvanaest godina za redom, organizuje „Olimpijski dan“ u saradnji sa kompanijom McDonald’s, Top partnerom MOK-a, koja je generalni sponzor ove manifestacije u celom svetu.
Podsticanje građana na fizičku aktivnost u prirodi, promovisanje porodičnih vrednosti, zdravog načina življenja i zaštite životne sredine, kao i popularizacija Olimpijskog pokreta i filozofije olimpijskog duha osnovni su ciljevi „Olimpijskog dana“.

„Na naše veliko zadovoljstvo i dvanaestu godinu za redom smo zvanični sponzor Olimpijskog dana u Srbiji. Ova manifestacija osim promocije aktivnog života neguje zajedništvo i ima edukativni karakter, što mi kao kompanija uvek podržavamo. Na globalnom nivou McDonald’s je partner svetskog Olimpijskog komiteta već 47 godina. Ovu saradnju nastavljamo i na prvim Evropskim igrama u Bakuu, kao sponzor ove značajne sportske manifestacije. Drago nam je da ćemo biti deo ovog velikog praznika sporta i da ćemo zajedno nastaviti da širimo olimpijski duh“, izjavila je Desanka Landauer, marketing menadžer kompanije McDonald’s Srbija.
Žarko Paspalj, potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije, zahvalio se McDonaldsu na dugogodišnjoj podršci u organizaciji Olimpijskog dana i pozvao je sve zainteresovane da se priključe druženju na Košutnjaku i proslavi rođendana Međunarodnog olimpijskog komiteta: „Porodica je stub svakog društva, a mi na Olimpijskom danu, pored ostalog naravno, upravo nastojimo da promovišemo i porodične vrednosti. To je divna prilika da se podsetite koliko je lepo provesti vreme u prirodi, u društvu porodice i prijatelja i baviti se fizičkom aktivnošću. Nadam se da će i ove godine građani doći u velikom broju i siguran sam da će se sjajno provesti. Rekao bih da u Olimpijskom danu najviše uživaju najmlađi učesnici, ali je ovo dan za sve, od mališana do njihovih baka i deka.“

Povezana vest:  Održano Olimpijsko druženje sa Vojvođanskom bankom i Markom Novakovićem u Nišu

Na Košutnjaku će biti organizovane trke za decu do 4, 8 i 12 godina, trka za osobe sa invaliditetom na 200 metara, trka zadovoljstva na 3600 metara, kao i porodična i štafetna trka. U štafetnoj trci u kojoj će učestvovati kompanije sponzori Olimpijskog komiteta i Olimpijskog tima Srbije, štafetu OKS-a čini će sportisti koji će braniti boje Srbije na prvim Evropskim igrama u Bakuu.
Kao promoter Olimpijskog dana, ove godine, najbolja atletičarka Srbije, Ivana Španović družiće se sa učesnicima trka i pročitaće poruku predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomadsa Baha.

Povezana vest:  Rog: Ne znam ko će večeras upaliti plamen na stadionu

Kao i prethodnih godina kompanija McDonald’s će za sve učesnike obezbediti majice Olimpijskog dana, a za najmlađe i vaučere za osveženje u njihovim objektima.

Predstavnici sponzorskog pula OKS pripremiće posebne poklone za najbrojniju porodicu i za porodicu koja u zbiru godina bude najstarija u Porodičnoj trci. „Delez Srbija“, generalni sponzor Olimpijskog tima Srbije pokloniće vrednosne vaučere za kupovinu u njihovim radnjama u iznosu od po 10.000 dinara, „AS osiguranje“ zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije pokloniće putno zdravstveno osiguranje koje će porodice moći da iskoriste u periodu od godinu dana, prilikom sedmodnevnog putovanja u inostranstvo, „EKO Srbija“, bronzani sponzor OKS obezbediće dva puta po 50l goriva. Kompanija „Frikom“ će pokloniti vrednosne vaučere u iznosu od po 10.000 dinara za kupovinu u njihovim radnjama, a „Zlatiborac“ će pripremiti dva paketa svojih proizvoda.

Povezana vest:  EI 2015 BAKU, Basketaši Srbije savladali Grke i Estonce