dejan radonjic 19032015 001

Radonjić: Iza nas je fenomenalna godina

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je posle pobede nad Partizanom (58:54) da je ponosan na ekipu, jer je napravila fenomenalne rezultate ove sezone.
Crveno-beli su osvojili prvu titulu državnog prvaka posle 17 godina, ali i napravili najveći uspeh u istoriji kluba zbog „triple krune“ i ucešća u Top16 fazi Evrolige.
-Veoma je težak meč, Partizan je odigrao sjajno, taktički su bili veoma prezicni, a bilo nam je potrebno vreme da se adaptiramo. Odigrali smo odlično odbranu, u napadu nismo bili na nivou, ali nemam zamerke posle 80. meča u sezoni. Fenomenalna godina je iza nas i mislim da najbolje znam koliki je ovo uspeh – rekao je Radonjić na konferenciji za medije.
Crnogorski trener izjavio je da je Partizan pokazao kvalitet, ali da su crveno-beli u tri meča bili bolji rival.
-Došli smo do titule koja u nekom smislu nema težinu koja bi trebalo da ima. Bili smo veoma motivisani da dođemo do trijumfa i postanemo drugi prvak Srbije. Želeli smo da prekinemo dugačak niz Partizana, što je za mene dodatno interesantno. Pre te dominacije ja sam imao priliku da pehar držim u rukama – rekao je Radonjić i osvrnuo se na sve izazove tokom ove sezone.
-Bez obzira na udare koje smo imali, a bili su jasni, sve te priče i devalviranja naših rezultata, pričao sam da moramo da se fokusiramo na teren. U najtežem mogućem trenutku izborili smo Evroligu, osvojili ABA, a potom i domaće prvenstvo. Igrali smo teške utakmice, a posle polufinala Kupa bio sam siguran da ćemo sezonu završiti na ovaj način – istakao je Radonjić.
On je pohvalio centra Bobana Marjanovića pošto je celu seriju igrao sa povredom.
-Prevazišao je problem sa kojim bi malo koji igrač hteo da izađe na parket. Stegnuo je zube, odigrao sva tri meča i čestitam mu na tome. Imam želju da nastavim da radim, a sutra su razgovori sa klubom – dodao je Radonjić.
Kapiten Luka Mitrović priznao je da ni on sam nije ocekivao ovaku uspešnu sezonu Zvezde.
-Kada se okrenem na početak sezone, imali smo velika očekivanja, ali nismo mislili da će ovoliko biti uspešna. Sezona nikad teža, ali izneli smo sve i osvojili tri trofeja. Bili smo gospoda na terenu i van njega i presrećan sam. Sada je vreme za slavlje i želimo da uživamo. Ne bismo pisali o uspešnoj sezoni da nismo prvaci Srbije – rekao je Mitrović.

Povezana vest:  Đorđević: Igrali smo timski