Merry Gospel Choir 1Koncert beogradskog Merry Gospel hora
 
U nedelju, 21. juna, prvi srpski gospel hor – Merry Gospel Ćoir, održaće koncert u prostoru Galerije-legata Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića u Beogradu.
Za ljubitelje gospel muzike, ovo je jedinstvena prilika da čuju repertoar Merry Gospel hora i da se prepuste neodoljivoj harizmi izvornog crnačkog gospela koji izvode članovi hora, uz vokalne soliste koji će učiniti da se publika na kratko oseti kao da je u Bruklinu, Njujorku ili nekoj drugoj prestonici crnačke duhovne muzike.
Neke od numera na programu koncerta su Amen, What a friend, Wade in the water i Oh heavenly father.
Merry Gospel Hor je osnovan 2001. godine pod upravom dirigenta Marije Kuburić-Borović, a od tad aktivno deluje već punih četrnaest godina, uspešno izvodeći dela crnačke duhovne i gospel muzike.
Merry Gospel Hor je prvi srpski gospel hor, nastupao je kako samostalno, tako i na festivalima duhovne muzike u zemlji i inostranstvu, a i kao gost brojnih pozorišnih predstava i humanitarnih akcija.
Broji oko trideset stalnih vokalnih članova, a nastupa uz podršku benda i instrumentalnu pratnju u klasičnoj postavci koju čine klavir, orgulje, kontrabas, gitara i bubanj.
Ovaj jedinstveni srpski hor je do sada objavio tri DVD izdanja svojih nastupa „Merry Gospel Hor – Live“ kao i jedan kompakt disk sa brojnim numerama svog repertoara i odabranim autorskim pesmama.
Povezana vest:  Nabavite novu knjigu Gijoma Musoa pre svih!