Taylor Swift  live stream event in NYCPevačica Taylor Swift pobedila Apple

Kompanija Apple saopštila je da će izmeniti politiku isplate naknade umetnicima čije pesme i muzika će biti ponuđeni besplatno za direktno slušanje s interneta (striming) u okviru nove usluge „Apple music“, a nakon kritike koju je kompaniji uputila pop zvezda Taylor Swift.

Apple je početkom ovog meseca najavio lansiranje te nove usluge, koju je u probnom periodu od tri meseca ponudila besplatno. Firma je u početku odlučila da ne isplaćuje nikakvu nadoknadu umetnicima tokom tog probnog perioda.

Povezana vest:  Kurt Kobejn: 20 godina od kako je ispalio smrtonosni hitac

Medijski šef Appplea Edi Kju napisao je sinoć na svom tviter nalogu da će „Apple music plaćati naknadu umetnicima za striming, čak i tokom besplatnog probnog perioda za kupce“, ne elaborirajući podrobnije koga će plaćati, koliko, i ne dajući bilo kakve druge detalje.

Taylor Swift, šokirana i razočarana prvobitnom politikom Appplea, reagovala je odbijajući da se njen album „1989“ nađe u katalogu “ Apple musica „.

Povezana vest:  Električni orgazam, Kolja i Grobovlasnici, Atheist Rap i Dža ili Bu u dvorani „Apolo" Doma omladine Pančevo

Swiftova je na kraju pozdravila najavljene promene te politike iz Applea, prenosi Rojters.