basket 3x3 SRB-ITA 005EI 2015 BAKU

Prva utakmica i prva pobeda tima Srbije u basketu 3 na 3

Tim Srbije u basketu 3 na 3 savladao je u prvom meču grupne faze takmičenja ekipu iz Italije rezultatom 21:14.

Naši momci su na startu poveli sa 6:0, bili su ubedljiviji i nijednog trenutka nisu dozvolili da protivnik ugrozi njihovu pobedu. Sutra ih očekuju još dva meča u grupi. Od 13.45 će se susresti sa ekipom Estonije, a od 18.35 sa Grcima.

„Još uvek se nismo adaptirali na vremenske uslove, pa nas to malo muči. Dosta je velika vlažnost, pa lopta klizi iz ruke, ali ovo je bila tek prva utakmica. Svakako da imamo i vremena da se adaptiramo. Italijani su odlično igrali, ali mislim da smo se mi brže prilagodili pravilima. Oni su napravili preveliki broj faulova za ovu igru. Dobra stvar u našoj ekipi je što kad nekom ne ide ima ko da ga zameni, a naša najveća prednost u odnosu na druge ekipe je što se jako dobro poznajemo. Stalno igramo turnire i provodimo jako puno vremena zajedno i na terenu i van terena. Odlično se poznajemo i osećamo na terenu, to je kao neki naš „X faktor“,“ rekao je Dušan Domović Bulut.

Povezana vest:  OKS: Novi kriterijumi za kategorizaciju zimskih sportova

„Prva pobeda. Meni je uvek prvi meč najteži. Dobili smo to je najvažnije sad idemo dalje,“ rekao je Marko Savić i prokomentarisao činjenicu da se u Bakuu vode kao jedan od favorita za osvajanje prvog mesta na Evropskim igrama. „Sigurno je da postoji neki pritisak koji nosi epitet jednog od favorita, ali da bi pokazao da si pravi i najbolji moraš da pobediš i pod pritiskom. Sve ove ekipe nas znaju i svaka protiv nas daje maksimum, ali verujem da ćemo se izboriti sa tim i da ćemo na kraju izaći kao pobednici,“ rekao je Marko Savić.

Povezana vest:  Srpski olimpijci vratili se kući, danas doček u Beogradu