Rusija - Srbija ragbi 9

Rusija osvojila Evropski šampionat u ragbiju 9

Reprezentacija Rusije osvojila Evropski šampionat u ragbiju 9, turnirskoj verziji ragbija 13, koji je održan danas u Beogradu. Na stadionu Nastavnog centra Makiš, Rusija je u finalu savladala Srbiju sa 26:12 i tako krunisala sjajan vikend pošto je juče na istom mestu pobedom protiv Ukrajine osigurala plasman u završnu fazu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2017. godine. u ragbiju 13.

Šest ekipa je učestvovalo na prestižnom turniru koji su u prvoj fazi bili podeljeni u dve grupe. Grupu A osvojila je Srbija pobedama nad Mađarskom (36:0) i Češkom (14:8), dok su Česi trijumfom nad Mađarima osigurali drugo mesto (24:4).

Povezana vest:  KUGLANJE, Kralj svetskog kuglanja Vilmoš Zavarko: 717 čunjeva na SP!

U Grupi B Rusija je bila ubedljiva prvo protiv Bosne i Hercegovine (26:0) i Ukrajine (24:8), a Ukrajinci su remijem sa BiH (10:10) obezbedili drugu poziciju.

Pobednici grupa su u finalu odigrali odličnu utakmicu, ali je Rusija potvrdila da se u ovom trenutku nalazi jako dobroj formi i odnela pobedu protiv Srbija koja nije igrala u najjačem sastavu. Ukrajina je osvojila treće mesto savladavši Češku sa 26:0, a Bosna i Hercegovina je pobedila Mađarsku u borbi za petim mestom (18:10).

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Šlierenzauer do 41. pobede karijere

Za najboljeg igrača turnir proglašen je Rus Andrej Zdobnjikiv, dok je prvi strelac bio njegov saigrač Anton Zabeljin sa četiri eseja. Nagradu za fer-plej je ponela reprezentacija BiH.

Ovim turnirom završen je bogat ragbi vikend u Beogradu, gde je pored utakmice Ukrajina – Rusija u Evropskom šampionatu B, održan i Kongres Evropske ragbi liga federacije, upravljačkog tela u ragbiju 13 na Starom kontinentu. Za svoje napore u organizaciji sva tri događaja Ragbi 13 federacija Srbije je dobila najviše ocene od čelnika RLEF i pogotovu od predsednika Međunarodne ragbi liga federacije Najdžela Vuda koji je takođe učestvovao u radu Kongresa.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Ignjatović: Mogu bolje u slalomu

PHOTO: Ragbi 13 Federacija Srbije